KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018
Otwierając Pizzerię Solare, jej właściciel Radek spełniał swoje marzenie o prawdziwej pizzerii, chociaż szczerze przyznaje, że nigdy nie był we Włoszech. Sam zadbał o wystrój, menu, a co najważniejsze - o prawdziwy piec opalany drewnem, który projektował i budował osobiście.
W opinii Radka, pizza wyrabiana w jego restauracji jest naprawdę dobra, niestety brakuje pomysłów na promocję lokalu. Na domiar złego, w Białej Podlaskiej jest ogromna konkurencja, a miejsc, w których można zjeść pizzę jest naprawdę mnóstwo. Wszystkie oferują również dowóz do klienta. Radek przyznaje, że brak zapału i kreatywności został wywołany bardzo małą liczbą gości. Właściciel stracił ochotę, by wymyślać nowe dania, które mogłyby wyróżnić lokal na tle konkurencji.
Pizzeria Solare w menu ma niezmienne - poza samą pizzą, te same potrawy, czyli grzanki, makarony. Nic oryginalnego. Magda, która jest kucharką i prawą ręką Radka, widzi, że szef się wypalił i brakuje mu chęci do walki o upadającą pizzerię. Co gorsza, szef często zmienia swoje decyzje, przez co pracownicy mają trudności z odgadnięciem jego intencji. Radek uczciwie przyznaje, że podwładni mogą czuć się zdezorientowani i zdaje sobie sprawę, że nie potrafią czytać w jego myślach. Zespół czuje jednak, że ich szef ma do nich pretensje o brak gości.
W tak napiętej atmosferze trudno o zapał do pracy i pomysły na poprawę sytuacji. Co zrobić, by zachęcić gości do jadania w Pizzerii Solare? Czy Magda Gessler będzie potrafiła zdeklasować konkurencję i czy Radek da się przekonać do Kuchennych Rewolucji w Pizzerii Solare?
KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018 - ZMIANY PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
Upadek La Casa Del Polacco czyli Pizzerii Solare był ogromny. Smród, bałagan, kurz i - co najgorsze - zepsute jedzenie.
- Ty byś ludzi zatruł! - Magda Gessler nie wierzyła własnym oczom. Nieświeży kurczak, szynka najgorszego gatunku, sina kapusta, stara cebula…
Magda Gessler zaproponowała zmianę nazwy z Pizzerii Solare na La Casa Del Polacco. W lokalu miała być serwowana kuchnia polsko-włoska. Pizza pozostanie w menu, ale dojść miały też placki ziemniaczane. Pizzeria Solare prócz zmiany nazwy na La Casa Del Polacco zyskała nowy wystrój oraz kartę dań.
Niestety, podczas ponownej wizyty Magdy Gessler i ekipy Kuchennych Rewolucji okazało się, że w La Casa Del Polacco zaszły ogromne zmiany. Pojawili się nowi pracownicy, którzy nie brali udziału w Kuchennych Rewolucjach, a o daniach wprowadzonych przez Gessler jedynie słyszeli.
Finał Kuchennych Rewolucji w La Casa Del Polacco, czyli dawnej Pizzerii Solare był zaskakujący. - Nie ma smaku, nie ma zapachu. Nie ma po co tu przyjść. Zapraszam państwa w inne miejsce. Ta restauracja nie zdała egzaminu - powiedziała Magda Gessler.
Kuchenne Rewolucje znów w regionie. Tutaj była Magda Gessler [zdjęcia]
KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018 - MENU PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
Pizza Margherita 31 cm - 12 zł
Pizza Capricciosa 31 cm - 17,50 zł
Pizza Quatro stagoni 31 cm - 18,50 zł
Pizza Marinara 31 cm - 22 zł
Spaghetti Bolognese - 11 zł
Lasagne - 14 zł
KUCHENNE REWOLUCJE LA CASA DEL POLACCO/PIZZERIA SOLARE 01.02.2018 - OPINIE PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH
- Po Kuchennych Rewolucjach Pizzerię Solare odwiedziłam 3 razy. Pierwszy raz - porażka. Jedna z pań bardzo nieuprzejma, chyba pracuje tam za karę. Na zamówienie czekaliśmy około godziny. O herbacie zapomniano. Rachunek podany jak w supermarkecie. Gości, dla których nie było miejsc, w żaden sposób nie przeproszono. Natomiast dania smaczne. Za drugim razem nowa kelnerka bardzo miła, wszystko podane szybko i sprawnie - Małgorzata.
- Mdły ser, kiepsko dobrane składniki kiepskiej jakości - Justyna.
- Najpyszniejsza pizza jaką jadłam w Białej Podlaskiej. Miła obsługa i cudowny klimat - Marta.
- Najsmaczniejsza i najbardziej włoska pizza w Białej i okolicach. Rewelacyjne cienkie i chrupiące ciasto, zawsze świeże dodatki i całość wypiekana w prawdziwym piecu - Anna.
- Fajna knajpka! Spaghetti ze szpinakiem rewelka! - Małgorzata.
- Pizza twarda jak kamień. Zamawiałam pizzę z krewetkami - cała pizza zawierała 7 sztuk... Niesmaczna. Dodatkowy minus za niesprzątnięte naczynia ze stolika.
Tłusty Czwartek 2018 - informacje, porady, zdjęcia
Ile kalorii ma pączek, a ile faworek?
Tłusty czwartek 2018. Skąd wzięła się tradycja?
Tłusty czwartek 2018. Kiedy wypada?
Tłusty czwartek 2018. Co to jest za święto?
Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii
Źródło:
TVN