MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie...
fot. yatomo/123rf

Łączenie tych produktów może ci zaszkodzić. Którym potrawom ze sobą nie po drodze? Oto fakty i mity związane z łączeniem składników

MIT: Nie powinno łączyć się wina i czerwonego mięsa

Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie wołowiny) polecają lampkę czerwonego wina.

Rzeczywiście zawarte w winie garbniki mogą zmniejszać wchłanianie żelaza, którego znakomitym źródłem jest czerwone mięso. Jednak lampka wina, podana do wołowiny nie wywoła anemii z niedoboru żelaza.

Warto również dodać, że czerwone wino jest źródłem resweratrolu, czyli substancji o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Zobacz również

Miss Polski 2024. Zobacz kandydatki w strojach kąpielowych. Wśród nich Podlasianki

Miss Polski 2024. Zobacz kandydatki w strojach kąpielowych. Wśród nich Podlasianki

Orpel prezesem MZUK w Wałbrzychu

Orpel prezesem MZUK w Wałbrzychu

Polecamy

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Polacy nie chcą likwidacji ocen zachowania

Co dalej z CPK? Dzisiaj premier Donald Tusk ogłosi ważną decyzję

Co dalej z CPK? Dzisiaj premier Donald Tusk ogłosi ważną decyzję

Youtuber Książulo w Bydgoszczy: To najostrzejsza pizza, jaką kiedykolwiek jadłem

Youtuber Książulo w Bydgoszczy: To najostrzejsza pizza, jaką kiedykolwiek jadłem