MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie...
fot. yatomo/123rf

Łączenie tych produktów może ci zaszkodzić. Którym potrawom ze sobą nie po drodze? Oto fakty i mity związane z łączeniem składników

MIT: Nie powinno łączyć się wina i czerwonego mięsa

Najlepsi kucharze świata do czerwonego mięsa (głównie wołowiny) polecają lampkę czerwonego wina.

Rzeczywiście zawarte w winie garbniki mogą zmniejszać wchłanianie żelaza, którego znakomitym źródłem jest czerwone mięso. Jednak lampka wina, podana do wołowiny nie wywoła anemii z niedoboru żelaza.

Warto również dodać, że czerwone wino jest źródłem resweratrolu, czyli substancji o silnym działaniu przeciwutleniającym.

Zobacz również

Janusz Kozioł otrzymał złoty medal za zasługi dla Polskiego Ruchu Olimpijskiego

Janusz Kozioł otrzymał złoty medal za zasługi dla Polskiego Ruchu Olimpijskiego

Skubas i Hnatowicz na otwarciu lata w Damnicy! Artyści wystąpią na tarasie pałacu

Skubas i Hnatowicz na otwarciu lata w Damnicy! Artyści wystąpią na tarasie pałacu

Polecamy

Na inowrocławskim targowisku minęła pełnia sezonu truskawkowego i ceny poszły w górę

Na inowrocławskim targowisku minęła pełnia sezonu truskawkowego i ceny poszły w górę

Na deskorolce ulicami Bydgoszczy. Nagranie "hitem" w internecie, co na to policja?

Na deskorolce ulicami Bydgoszczy. Nagranie "hitem" w internecie, co na to policja?

Nie uwierzysz, że z tego warzywa można zrobić pizzę. Poznaj przepis na fit przekąskę

Nie uwierzysz, że z tego warzywa można zrobić pizzę. Poznaj przepis na fit przekąskę