https://pomorska.pl
reklama

Matalmara / Willa pod Złotym Ziemniakiem po Kuchennych rewolucjach [opinie, Matalmara zamknięta]

mz, AIP
Matalmara / Willa pod Złotym Ziemniakiem została zamknięta po Kuchennych rewolucjach. Jakie były opinie gości?
Matalmara / Willa pod Złotym Ziemniakiem została zamknięta po Kuchennych rewolucjach. Jakie były opinie gości? Lukasz Gdak
Matalmara / Willa pod Złotym Ziemniakiem przeszła Kuchenne rewolucje. Niestety nie były one zbyt udane. Jakie były opinie gości po programie? Dlaczego Matalmara została wystawiona na sprzedaż?

Matalmara / Willa pod Złotym Ziemniakiem Kuchenne rewolucje

Magda Gessler próbowała uratować restaurację Matalmara w Goczałkowicach-Zdroju i przeprowadziła tam kuchenne rewolucje. Emisja programu odbyła się na początku września 2012 roku. Restauratorka zmieniła nazwę Matalmary. Po kuchennych rewolucjach restauracja miała się nazywać Willa pod Złotym Ziemniakiem.

Kuchenne rewolucje w Matalmarze nie należały jednak do udanych. Przypomnijmy: po emisji programu Alicja Czysz zapowiedziała pozew przeciwko producentowi programu, niemieckiej firmie Constantin. Jak twierdziła, program zamiast pomóc jej restauracji, zaszkodził. Pozew złożyła, a lokal powrócił do swojej poprzedniej nazwy - Matalmara.

Najgorsze Kuchenne Rewolucje? Nie zawsze wszystko idzie tak jak powinno. Przypominamy najbardziej kontrowersyjne odcinki programu! Pamiętasz je?

Te Kuchenne Rewolucje szokowały najbardziej. Na pewno ich ni...

Matalmara opinie

Jakie opinie o Willi pod Złotym Ziemniakiem / Matalmarze mieli po Kuchennych rewolucjach klienci?

Niestety, w internecie nie da się już odnaleźć śladów dawnej Matalmary, a tym samym opinii gości, którzy mieli okazję tam jadać.

Matalmara restauracja zamknięta

Restauracja "Matalmara" w Goczałkowicach-Zdroju w 2014 roku została zamknięta i wystawiona na sprzedaż za cenę blisko 2 milionów złotych. Dlaczego taki los spotkał Matalmarę?

Właścicielka restauracji informowała w 2014 roku, że ta decyzja nie jest skutkiem nieudanych "Kuchennych rewolucji". - Sprzedaż restauracji nie ma nic wspólnego z prowadzoną w niej działalnością. Rozwiodłam się z mężem i musimy dokonać podziału majątku - tłumaczyła wówczas Alicja Czysz, właścicielka.

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Komentarze 7

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

O
Omijamtakieknajpy
Ta "Mata.. cośtam" nie miała prawa dobrze funkcjonować, bo właściciele nie znali się ani na gotowaniu, ani na biznesie. A do tego jeszcze pretensjonalny, pozbawiony estetyki szczyt bezguścia i tandety wystrój lokalu. I te tragiczne "dekoracje" talerzy! Właścicielka z pretensjami, wyrażając się bez szacunku o klientach-kuracjuszach. To nie mogło się udać. Dno dna.
K
Kani
Baba psychiczne, bardziej do muzeum niż do restauracji. A jej stwierdzenia, że oni kuracjuszy to nie potrzebują.....no i dobrze, że padła w cholerę.
a
asia

ta baba  ma coś z głową ale rozumiem że lubiła ludwika ale ta nazwa była pomylona a willa pod złotym ziemniakiem świetna taka elegancka a ten jej mąż dobrze ze ja zostawił :P

m
matti

Pamiętam ten odcinek. Pani właścicielka miała po prostu nikłą wiedzę i zbyt wysokie Ego które w pewnym momencie zamiast stłamsić wyeksponowała. Ale nie pierwszy raz ma to miejsce. W "Kuchennych koszmarach" też była taka podobna "istota" z restauracji Amy's Baking Company która nie dość że nie umiała gotować, to jeszcze była strasznie kłótliwa. Ale 2 miliony? Serio?

H
Hanka
Matalmara
G
Gość

Gratuluję temu panu, że wreszcie wylazł spod pantofla żony...

P
Polak
Chłop poszedł w końcu po rozum do głowy.

Wybrane dla Ciebie

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Tym osobom należy się prawie 350 złotych dodatku do emerytury. Oto zasady wypłaty

Podlej tym jeżówki w czerwcu, a twój ogród utonie w kwiatach

Podlej tym jeżówki w czerwcu, a twój ogród utonie w kwiatach

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska