1 z 10
Przewijaj galerię w dół

fot. Jan Szczutkowski
Co daje jedzenie młodych ziemniaków i kto nie powinien po nie sięgać?
Młode ziemniaki gotuje się krótko, dzięki czemu nie tracą dużych ilość składników odżywczych, zachowując swoje walory smakowe i kulinarne.
Zobaczcie na kolejnych zdjęciach jaki wpływ na nasz organizm ma jedzenie ziemniaków. Oto dlaczego warto włączyć je do diety.
2 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Na ból i poparzenia
Ziemniaki mogą łagodzić ból i poparzenia.
3 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Na zdrowe paznokcie
Ziemniaki wczesne i młode są bogatym źródłem biotyny, zwanej też witaminą B7. Dzięki niej poprawia się ogólny stan paznokci.
4 z 10

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Na skórę
Maseczki z ziemniaków, które pomagają uporać się z problemami skórnymi, takimi jak trądzik.
Ma działanie liftingujące, napina skórę, łagodzi obrzęki, rozjaśnia przebarwienia i nadaje cerze promienny wygląd.