
MOCHA FRAPPE
1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalewamy ½ szklanki wody. Miksujemy. Dodajemy ½ szklanki mleka, szklankę lodu, 2 łyżki syropu czekoladowego lub kremu czekoladowo-orzechowego. Miksujemy. Ubijamy małą porcję śmietany 30-36-procentowej. Alternatywą może być śmietana w sprayu. Kawę wlewamy do szklanki. Dekorujemy bitą śmietaną i chipsami czekoladowymi. Lub startą czekoladą. Można też polać syropem czekoladowym.

KAWA POMARAŃCZOWA
Do szklanki wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy 100 ml wody gazowanej lub toniku i 100 ml soku pomarańczowego. Dopełniamy espresso.

KAWA ARBUZOWA
Miksujemy arbuza. Szklankę wypełniamy lodem, dodajemy mus arbuzowy, 100 ml lemoniady/napoju typu Sprite/7UP. Można dodać sok z limonki. Powoli wlewamy espresso.