
KOKTAJLOWA KAWA Z BANANEM
Banana kroimy, blendujmy z 2 łyżeczkami kawy rozpuszczalnej, 1,5 łyżeczki masy krówkowej, 100 ml śmietanki do kawy (w wersji dietetycznej mleko lub napój roślinny). Dodajemy kilka kostek lodu - możemy je zmiksować lub dodać w całości do gotowego koktajlu kawowego.

ESPRESSO TONIC
Przygotowujemy szklankę lodu. Na lód wyciskamy sok z limonki. Wlewamy tonik. Delikatnie dopełniamy szklankę schłodzonym espresso. Dekorujemy cząstką limonki, gałązką mięty.

HAWAJSKA KAWA MROŻONA – 3 PORCJE
Miksujemy 300g ananasa z puszki, razem z syropem. Dodajemy 300 ml mleka. Miksujemy. Rozpuszczamy 3 łyżki kawy rozpuszczalnej w minimalnej ilości gorącej wody. Dodajemy kawową esencję do ananasowego kremu. Mieszamy. Dodajemy 2 gałki lodów waniliowych. Miksujemy. Nalewamy do dzbanka lub karafki. Posypujemy odrobiną startej gałki muszkatołowej.

FRESH - KAWA Z NAPOJEM TYPU SPRITE/7UP
Szklankę wypełniamy w 1/3 kruszonym lodem, dodajemy 50 ml nektaru z bananów, a następnie napój typu Sprite/7UP tak, by powstały warstwy. Dopełniamy schłodzonym espresso.