5 z 12

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Zielone ziemniaki. Zielonkawy odcień ziemniaków oznacza, że mogą zawierać toksyczne pestycydy, które uszkadzają organizm. Mają negatywny wpływ na układ nerwowy człowieka.
6 z 12

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jajka, których białka mają barwę perłową lub różową nie nadają się do spożycia. Należy je niezwłocznie wyrzucić, ponieważ istnieje ryzyko, że zostały zaatakowane przez szkodliwe dla ludzi bakterie Pseudomonas.
7 z 12

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Nie spożywamy także surowej mąki. Spożywanie surowej mąki może grozić zakażeniem układu pokarmowego bakteriami E. coli, Salmonelli czy Listerii.
8 z 12

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Surowy ziemniak. To kolejny produkt, który może nam zaszkodzić i wywołać silną reakcję organizmu.