
Najlepsze przepisy na kurczaka w całości
4. KURCZAK W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU
Zamiast piec kurczaka, można go usmażyć w całości w głębokim tłuszczu. Ta metoda całkiem dobrze sprawdza się w przypadku kurczaka, który po przyrządzeniu ma smaczne, wilgotne mięso i aromatyczną chrupiącą skórką.
Niestety, ta metoda ma sporo minusów - nie da się po prostu włożyć całego kurczaka do frytownicy. Trzeba się nieco nagimnastykować i być przy tym bardzo ostrożnym, żeby się nie poparzyć gorącym tłuszczem.

Najlepsze przepisy na kurczaka w całości
5. KURCZAK WĘDZONY
Wędzenie można rozważyć jako alternatywę dla pieczenia lub smażenia w głębokim tłuszczu. Kurczak wędzony nie tylko ma niesamowity smak, ale też oszałamiającą, ciemną skórkę.

Najlepsze przepisy na kurczaka w całości
6. GRILLOWANY KURCZAK Z ROŻNA
Grillowanie może nie być najbardziej oczywistym sposobem przyrządzania kurczaka w całości, szczególnie jesienią czy zimą, ale może być świetną alternatywą dla pieczenia. Grillowanie kurczaka skutkuje chrupiącą skórką i wyjątkowym smakiem. Minusem jest czas przyrządzania a także uzależnienie od pogody.

7. KURCZAK MROŻONY GOTOWANY
Ten przepis na kurczaka może być zaskakujący, ale rzeczywiście można przygotować go bez rozmrażania. Trzeba pamiętać podczas planowania posiłku, że takie przyrządzanie kurczaka potrwa nieco dłużej. Zaletą jest to, że nie trzeba się martwić zatrzymanie soków, wcześniejsze podsmażanie, nie trzeba też pamiętać wcześniej, by wyjąć kurczaka z zamrażalnika. Minusem jest fakt, że w zasadzie nie można go dobrze przyprawić.