https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Najlepsze restauracje w Grudziądzu. Tutaj warto zjeść! [zdjęcia]

(RED)
Majero Steak House, ul. Kościelna 15. Majero Steak House to obowiązkowe miejsce dla wszystkich miłośników steaków. Goście chwalą prawidłowo wysmażone i wyśmienicie przyprawione mięso. Drobnym minusem jest czas oczekiwania na główne dania, ale smak i wielkość porcji rekompensują wszystko.
Majero Steak House, ul. Kościelna 15. Majero Steak House to obowiązkowe miejsce dla wszystkich miłośników steaków. Goście chwalą prawidłowo wysmażone i wyśmienicie przyprawione mięso. Drobnym minusem jest czas oczekiwania na główne dania, ale smak i wielkość porcji rekompensują wszystko. Piotr Bilski
Prezentujemy subiektywny ranking najlepszych restauracji w Grudziądzu. Zgadzacie się z naszymi typami? A jakie są Wasze ulubione restauracje w mieście? Czekamy na opinie: [email protected].

Komentarze 21

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
W dniu 22.08.2016 o 10:30, Małgorzata napisał:

Byłam w restauracji Hotelu Marusza -ponownie stek (befsztyk na kamiennej płycie) palce lizać.  Jedzenie pyszne, a porcje słuszne! Pozostaję fanką. Obsługa sympatyczna i szybka, grzeczna, dobrze ubrana ( panowie kelnerzy w białych koszulach z muchą), płaciłam kartą, ale dopytałam, ze nie wliczają TIPów dla obsługi więc zostawiłam napiwek gotówką. Porażką są goście, był nawet taki "janusz" w sandałach i czarnych skarpetach (podciągniętych jak podkolanówki), albo koleś w krótkich spodenkach i dresiku. Nie rozumiem tego, że ci ludzie nie czują się idiotycznie- elegancka restauracja, ceny nie niskie, panie na obcasach a klientom wolna wola, przykre. Współczuję obsłudze, kiedyś faceta w gaciach i sandałach po prostu nie wpuszczono by do takiego lokalu. I nie- nie jestem pracownikiem hotelu, ani koleżanką obsługi.

No właśnie. Obycie, kultura zachowania i wymogi odnośnie stroju zanikają. Wszędzie można wejść i się panoszyć. Mam kasę, nie mam klasy i tak rządzę.

M
Małgorzata

Byłam w restauracji Hotelu Marusza -ponownie stek (befsztyk na kamiennej płycie) palce lizać.  Jedzenie pyszne, a porcje słuszne! Pozostaję fanką. Obsługa sympatyczna i szybka, grzeczna, dobrze ubrana ( panowie kelnerzy w białych koszulach z muchą), płaciłam kartą, ale dopytałam, ze nie wliczają TIPów dla obsługi więc zostawiłam napiwek gotówką. Porażką są goście, był nawet taki "janusz" w sandałach i czarnych skarpetach (podciągniętych jak podkolanówki), albo koleś w krótkich spodenkach i dresiku. Nie rozumiem tego, że ci ludzie nie czują się idiotycznie- elegancka restauracja, ceny nie niskie, panie na obcasach a klientom wolna wola, przykre. Współczuję obsłudze, kiedyś faceta w gaciach i sandałach po prostu nie wpuszczono by do takiego lokalu. I nie- nie jestem pracownikiem hotelu, ani koleżanką obsługi.

G
Gość
W dniu 19.08.2016 o 11:36, Gość napisał:

A ja nie rozumiem podekscytowania don carleone, pizza słaba, obsługa niesympatyczna..

kiepska obsluga jest w da grasso najgorszy są wszyscy ale jest tam taki pan burak na oko w okolicach 30, jest złośliwy i nieprzyjemny.
G
Gość
W dniu 19.08.2016 o 17:27, makaroniarz napisał:

Zrozum, że oliwa do pizzy to standard a nie łaska. Jeżeli tego nie rozumiesz to trudno. To, że w żadnej grudziądzkiej pizzerii ( jak twierdzisz ) nie można poprosić o oliwę, zamiast sosu to tylko świadczy, że Grudziądz to powiatowa dziura. Może powinieneś pojechać na edukacyjną wycieczkę do pobliskiego Torunia, Gdańska lub Bydgoszczy aby przekonać się, że oliwa do pizzy jest standardem i klient nie ma z jej otrzymaniem najmniejszego problemu. PSCo zrobisz jak do twojej pizzerii przyjdzie na pizze jakiś Italianiec i poprosi o oliwę, powiesz mu, że w Grudziądzu się nie podaje oliwy do pizzy? Uważaj żeby nie zabił cię śmiechem

Jak chce oliwę to niech wypierda.la do Italii, w Polsce się nie używa oliwy do pizzy i chuj. Zresztą u nas pizza to nie pizza.
m
makaroniarz
W dniu 19.08.2016 o 14:11, Gość napisał:

w ktorej pizzerii w grudziadzu podadzą ci oliwe buraku ? w zadnej, avanti ma normalny sos czosnkowy a nie smietana ze startym czosnkiem jak wszedzie, i sos pomidorowy a nie ketchup.

Zrozum, że oliwa do pizzy to standard a nie łaska. Jeżeli tego nie rozumiesz to trudno. To, że w żadnej grudziądzkiej pizzerii ( jak twierdzisz ) nie można poprosić o oliwę, zamiast sosu to tylko świadczy, że Grudziądz to powiatowa dziura. Może powinieneś pojechać na edukacyjną wycieczkę do pobliskiego Torunia, Gdańska lub Bydgoszczy aby przekonać się, że oliwa do pizzy jest standardem i klient nie ma z jej otrzymaniem najmniejszego problemu.      

 

PS

Co zrobisz jak do twojej pizzerii przyjdzie na pizze jakiś Italianiec i poprosi o oliwę, powiesz mu, że w Grudziądzu się nie podaje oliwy do pizzy? Uważaj żeby nie zabił cię śmiechem 

G
Gość
Majero dobre ale serio syfiasto, don carleone nie podoba mi sie obsługa klienta, tomato upadło strasznie, jedzenie niedobre. Za to ja lubie i polecam montenegro i akcent
G
Gość

to fakt u tego chinczyka porcje są ogromne

G
Gość

Majero - smacznie ale brudno, firanki usyfione od 2 lat nieprane chyba 

Don Corleone - smak moze byc ale wieki czeka się na pizze, na dworzy czekalam ponad godizne i podana letnia.

G
Gość
W dniu 19.08.2016 o 10:42, makaroniarz napisał:

Avanti najlepsza pizza w mieście? to jakieś nieporozumienie. Byłem tam raz i zamiast sosu pomidorowego do poprosiłem o oliwę. W odpowiedzi usłyszałem, że nie ma możliwości podania oliwy. Chyba trzeba ich wysłać na staż do jakiejś prawdziwej pizzerii aby się dowiedzieli, że oliwa w pizzerii to obowiązkowy standard a nie łaska.   

w ktorej pizzerii w grudziadzu podadzą ci oliwe buraku ? w zadnej, 

avanti ma normalny sos czosnkowy a nie smietana ze startym czosnkiem jak wszedzie, i sos pomidorowy a nie ketchup.

b
bywalec

martwi mnie niski poziom tomato, gdzie jedzonko marne

G
Gość
A ja nie rozumiem podekscytowania don carleone, pizza słaba, obsługa niesympatyczna..
m
makaroniarz

Avanti najlepsza pizza w mieście? to jakieś nieporozumienie. Byłem tam raz i zamiast sosu pomidorowego do poprosiłem o oliwę. W odpowiedzi usłyszałem, że nie ma możliwości podania oliwy. Chyba trzeba ich wysłać na staż do jakiejś prawdziwej pizzerii aby się dowiedzieli, że oliwa w pizzerii to obowiązkowy standard a nie łaska.   

G
Gość
Kuchnia pełnia smaku jest fatalna. Ceny jak za domowa kuchnie są bardzo wysokie zdecydowanie niewspółmierne do jakości, smaku i ilości. Ceny jak w restauracji a smak jak w jadlodajni średniej klasy.
A
Adam

Marusza to najwieksza porażka Grudziądza i okolic , jak najdalej od tego lokalu a na koniec cytat z obsługi ,,a pić coś chcecie'' ?

G
Gość
W dniu 02.08.2016 o 11:49, Gość napisał:

Byłam ostatnio w restauracji przy hotelu "Marusza" w czteroosobowym składzie, w tym dwojga cudzoziemców, jedna z tych osób to bywalec światowcy restauracji. Oceniła obsługę i jakość potraw na plus. Wybrane wino (zaproponowane przez kelnera) na kieliszki okazało się dobre. To może nie światowy poziom, ale jak na Grudziądz- najlepszy. 

napisała  Ania z recepcji co się pucuje wszystkim :)

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska