W minioną sobotę na rynku w Nakle stanęł wielki namiot. Pod dachem z brezentu można było wziąć udział w szybkim kursie filetowania ryb.
Jak przyrządzić zupę rybną i jak smażyć tę rybę pokazywał Jan Bagrowski z Gospodarstwa Rybnego w Ślesinie. Chętnych do nauki nie brakowało. Zajrzała tu nawet, goszcząca akurat w Nakle, delegacja z niemieckiego miasta Elsterwerda. Specjały z ryb bardzo gościom z Niemiec smakowały.
Ale to nie jedyne smakowitości, których można było spróbować. Serwowano także wypieki i miejscowe miody. Panie z KGW w Bninie przywiozły śmietanówkę, a także świeżutki chleb ze smalcem.
Były też konkursy dla dużych i małych. Biorący w nich udział mogli wygrać koszulki i różne gadżety Lokalnej Grypy Rybackiej.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"