Prowadzą również w głosowaniu Czytelników "Nasze Dobre 2013".
Flaki z Malic już mają w ręku certyfikat w kategorii "Produkt regionalny". Zaś w naszym plebiscycie prowadzą, jak dotąd, w głosowaniu - w kategorii "Artykuły spożywcze - przetwórstwo i pozostałe".
- Wyróżnienie w konkursie magazynu Rynek Spożywczy oraz portali portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl i Organizacji Handlu i Dystrybucji, jest dla nas bardzo ważne - mówi Jakub Adamczewski,_ specjalista do spraw sprzedaży i marketingu w firmie Pałuk_i, która, oprócz flaków, oferuje także inne gotowe zupki (gulaszową, żurek pałucki, fasolkę po bretońsku). - Dlatego, że tego wyboru dokonali eksperci.
Wyróżnienie "Dobry Produkt - wybór ekspertów" za rok 2013 maj postać certyfikatu, który producent będzie mógł eksponować na opakowaniach nagrodzonego produktów.
Również o tytuł "Nasze Dobre 2013" firma Pałuki w Malicach koło Kcyni walczy swoim sztandarowym artykułem, którym są Flaki Pałuckie w pomidorach. Są produkowane z prawdziwych przedżołądków wołowych i żołądków wieprzowych z dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw i warzyw. Zakład znajduje się z dala od obszarów przemysłowych, co tylko potwierdza ekologiczną czystość wyrobów z Malic. To odróżnia je od wielu innych dań gotowych na rynku.
