Spółdzielnia promuje w naszym plebiscycie "Chleb żytni staropolski". Obecnie prowadzi w kategorii "Artykuły Spożywcze - przetwórstwo".
Tradycyjna receptura
Chleb nie zawiera ani polepszaczy, ani dodatków smakowych. Jest produkowany na naturalnym kwasie, z mąki żytniej, płatków ziemniaczanych, wody, drożdży i soli. Długo zachowuje świeżość.
Konsumenci coraz częściej chcą jeść pieczywo dobrej jakości. Dlatego właśnie w koronowskiej piekarni odszukano starą recepturę na chleb, którego nie pieczono tu od co najmniej dwudziestu lat. Jak wszystkie rodzaje pieczywa, także żytni staropolski przygotowywany jest w naturalny sposób, m.in. ręcznie odważany i wyrabiany. Piecze się go w nowoczesnych piecach, ale wyposażonych w tradycyjne płyty Moniera, które stanowią ich "duszę".
Spółdzielnia wytwarza aż 50 różnych produktów, w tym czterdzieści gatunków chleba i dziesięć rodzajów bułek. Ich lista systematycznie rośnie. W piekarni wyodrębniony został mały dział cukierniczy. Są w nim wypiekane lubiane pączki i drożdżówki, kruche ciasteczka, serniki, jabłeczniki, makowce - wszystko w oparciu o tradycyjne receptury.
GS "Samopomoc Chłopska" w Koronowie czeka na Państwa SMS-y i kliki.
Jak głosować? Aktualny ranking - TUTAJ
Oddawać głosy można do 23 października wysyłając SMS-y (jeden daje 5 punktów) oraz przez kliknięcie (1 punkt).
Darmowa reklama
Czytelnicy - głosując - wybiorą swoich zwycięzców w poszczególnych kategoriach. Osobno laureatów wskaże profesjonalna kapituła, do której zaprosiliśmy osoby znaczące, znawców w swoich dziedzinach. Firmy, oprócz prestiżowego tytułu, mogą liczyć na korzyści promocyjne. Mają zapewnione filmy i prezentacje w "Gazecie Pomorskiej", oraz na portalach Pomorska.pl i StrefaBiznesu.pomorska.pl. Zwycięzców zaprosimy na uroczystą galę, opiszemy, uzyskają znak jakości, którym będą mogli posługiwać się przez rok oraz otrzymają od nas darmową kampanię reklamową (wartą 5 tys. zł).