W tym czasie zmieniło się wiele... budynki, maszyny, ludzie, ale jedno nie zmieniło się wcale - dba się tu o najwyższą jakość produktów, uważnie słucha konsumentów, dbając o ich potrzeby i oczekiwania.
Karpatka, Krówka, Babeczki - te ciasta pod marką Delecta cała Polska zna już od dawna. Od kilku miesięcy jest wśród nich także ciasto marchewkowe.
Firma z Włocławka śledzi systematycznie trendy rynkowe, przygląda się również temu, co dzieje się w cukierniach, na blogach kulinarnych, jak zmieniają się gusta konsumentów, co ich ciekawi. Z takich obserwacji wywodzi się pomysł na ciasto marchewkowe - dostępne już w cukierniach, kawiarniach.
Ciasto marchewkowe to bardzo wdzięczny wypiek, bo z jednej strony jest to "coś" słodkiego, ale jednocześnie lekkiego, mniej kalorycznego - postrzeganego jako zdrowsze. Idealny dodatek do popołudniowej filiżanki kawy, ale również ciekawy pomysł na drugie śniadania dla malucha w szkole. Podstawowym składnikiem ciasta marchewkowego jest suszona marchew, mieszkanka wysokiej jakości mąk i przyprawy takie jak cynamon, goździk i kardamon, nadające ciastu charakterystyczne, korzenne nuty.
Nie ma w nim natomiast konserwantów czy sztucznych barwników. Wszystko to zamknięte jest w poręcznej torebce, której zawartość wystarczy połączyć z jajkami i olejem, a potem upiec według wskazówek na opakowaniu. Na koniec wystarczy tylko ozdobić po swojemu, można udekorować kremem na bazie lekkiego serka, dodać owoce lub po prostu posypać cukrem pudrem. Wyśmienity w smaku i udany wypiek jest gwarantowany za każdym razem, a wygląd ciasta zależy tylko i wyłącznie od naszej inwencji.
Chcą Państwo oddać głos na ciasto marchewkowe? Można wysłać SMS na nr 72355 wpisując w treści: CUK.2 (kategoria: "Cukiernictwo").
