W rywalizacji o tytuł „Super smak Gazety Pomorskiej 2017” bierze udział m.in. Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” w Pruszczu, która zgłosiła do naszego plebiscytu „Szynkową Extra”. Z kolei bydgoska Manavita promuje za naszym pośrednictwem sól dietetyczną „Magdi Sol”, Drobex w Solcu Kujawskim - „Kiełbaski kotailowe”, Przetwórstwo Gastronomiczno Garmażeryjne i Chłodnictwo w Inowrocławiu - „Sielawę opiekaną po Kasztelańsku”, firma Pałuki w Malicach - „Flaki Pałuckie wołowe” , Cukiernictwo-Handel „Mako” w Rogowie - „Krążki bezowe do tortów”, Przetwórstwo Roślin Oleistych-Nasiennictwo w Osiu nad Osą - „Olej lniany” , Przedsiębiorstwo Rolno-Spożywcze w Chełmnie - „Olej rzepakowy z Góry Świętego Wawrzyńca”, Kujawska Spółdzielnia Mleczarska we Włocławku - „Twaróg”, Zakład Przemysłu Cukierniczego „Brześć” w Brześciu Kujawskim - „Słomkę ptysiową”, Cykoria we Wierzchosławicach - „Jabcusie”, Zakład Sadowniczy Wtelno - „Sok jabłkowy tłoczony”, Domowy Wyrób Wędlin Syl-Wik w Jaworzu - „Kiełbasę Domową”, Ekoflorka w Toruniu - "Pierniki Bio Gryczanki", Biofood w Ciechocinie - "Ekologiczny sok z buraków kiszonych".
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Promujemy najlepsze marki spożywcze. Czekamy na zgłoszenia - TUTAJ ZNAJDZIECIE REGULAMIN PLEBISCYTU FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
Państwa firma może również dołączyć do tej listy. Swoje propozycje można zgłaszać w następujących kategoriach: „Mięso i wędliny”, „Pieczywo”, „Cukiernictwo”, „Nabiał”, „Przetwórstwo”, „Produkcja spożywcza”, „Produkty ekologiczne” oraz „Woda, napoje, soki”.
Do kapituły zaprosiliśmy znakomitych fachowców. Krzysztof Bielawski jest szefem kuchni Restauracji Meluzyna w Bydgoszczy, zdobył m.in. tytuł Gault & Millau „Młody talent 2016”. Marcin Szukaj to szef Restauracji Kuchnia oraz Bulwar Bistro w Bydgoszczy i laureat licznych konkursów kulinarnych. Rafał Godziemski jest właścicielem restauracji Memo Restaurant &Wine w Bydgoszczy oraz pasjonatem gotowania oraz walorów estetycznych dań. Agata Jędraszczak to właścicielka blogu kulinarnego „Kuchnia Agaty”, autorka książki „Dieta Agaty”. Prowadzi programy kulinarne dla stacji kuchnia+. Tworzy kuchenne inspiracje dla Biedronki. Józef Sadkiewicz jest adiunktem UTP na Wydziale Technologii Żywności Inżynierii Chemicznej. To wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej i kulinarnej, prezes i współwłaściciel znanego Instytutu Sadkiewicza. Sebastian Ferenc szefuje kuchni z City Hotelu w Bydgoszczy.
[
STREFA BIZNESU TAKŻE NA FACEBOOKU - DOŁĄCZ DO NAS
](https://www.facebook.com/Strefa-Biznesu-pomorskapl-134135996606616/ "<span class="cytat" style="color:#ff0000">STREFA BIZNESU TAKŻE NA FACEBOOKU - DOŁĄCZ DO NAS</span>")
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Wytypujemy najlepsze loga spożywcze w regionie! [kapituła]
Szacowna kapituła zbierze się w październiku i z dostarczonych artykułów wybierze te najlepsze. Z produktów laureatów - wybranych głosami kapituły - nasi fachowcy ugotują pyszne dania, które skosztować będzie można podczas finału plebiscytu - 18 listopada w CH Zielone Arkady w Bydgoszczy.
Oczywiście, jak w ubiegłych latach, swój tytuł przyznają również nasi Czytelnicy i Internauci za pomocą klików oraz SMS-ów. Laureatów ogłosimy podczas spotkania 7 listopada w Urzędzie Marszałkowskim w Toruniu. Otrzymają statuetki i dyplomy. Uzyskanym certyfikatem „Super smak Gazety Pomorskiej 2017” będą mogli posługiwać się w celach promocyjnych przez okrągły rok.
Zgłoszone produkty będziemy prezentować w wydaniu papierowym „Pomorskiej”, w portalu pomorska.pl/strefa-biznesu i na Facebooku. Zwycięzców opiszemy w magazynowym wydaniu naszej gazety. Nagramy filmy, zrobimy zdjęcia.
Zgłoszenia przyjmuje i informacji na temat Plebiscytu udziela Grzegorz Zajączkowski (697 770 279, [email protected].

Partner plebiscytu:

Sponsor finału:

