W tym roku firmy mogą zgłaszać swoje propozycje w siedmiu kategoriach: „Mięso i wędliny”, „Pieczywo”, „Cukiernictwo”, „Nabiał”, „Przetwórstwo”, „Produkcja spożywcza” i „Woda, napoje, soki”.
Do kapituły zaprosiliśmy świetnych fachowców - znanych szefów kuchni. Spotkają się w październiku i z dostarczonych artykułów wybiorą te najlepsze. Z produktów laureatów nasi fachowcy ugotują pyszne dania i powstaną z nich także unikatowe przepisy. Zwycięskie firmy będą je mogły później wykorzystywać w celach promocyjnych.
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. TUTAJ ZNAJDZIESZ FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
Oczywiście, jak w ubiegłych latach, swój tytuł przyznają również nasi Czytelnicy i Internauci za pomocą klików oraz SMS-ów. Laureatów ogłosimy podczas bankietu w listopadzie. Otrzymają statuetki i dyplomy. Zwycięzców opiszemy w magazynowym wydaniu naszej gazety. Nagramy filmy, zrobimy zdjęcia.
Do kapituły zaprosiliśmy znakomitych fachowców. Krzysztof Bielawski jest szefem kuchni Restauracji Meluzyna w Bydgoszczy, zdobył m.in. tytuł Gault & Millau "Młody talent 2016". Marcin Szukaj to szef Restauracji Kuchnia oraz Bulwar Bistro w Bydgoszczy i laureat licznych konkursów kulinarnych. Rafał Godziemski jest właścicielem restauracji Memo Restaurant&Wine w Bydgoszczy oraz pasjonatem gotowania oraz walorów estetycznych dań. Agata Jędraszczak to właścicielka blogu kulinarnego "Kuchnia Agaty", autorka książki "Dieta Agaty". Prowadzi programy kulinarne dla stacji kuchnia+. Tworzy kuchenne inspiracje dla Biedronki. Józef Sadkiewicz jest adiunktem UTP na Wydziale Technologii Żywności Inżynierii Chemicznej. To wieloletni praktyk i ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej i kulinarnej, prezes i współwłaściciel znanego Instytutu Sadkiewicza. Sebastian Ferenc jest szefem kuchni z City Hotelu w Bydgoszczy.
Zapraszamy firmy do rywalizacji. Zgłoszenia przyjmuje i informacji na ten temat udziela Grzegorz Zajączkowski - tel. 697 770 279 oraz mailem: [email protected].


