Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Wielki finał w Zielonych Arkadach - 18 listopada

oprac. (d-ka)
Zielone Arkady
Prawie 50 firm z regionu rywalizowało w dziesiątej edycji Plebiscytu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza”. Jury złożone z szefów kuchni znanych bydgoskich restauracji wybrało najlepsze regionalne produkty.

18 listopada plac eventowy największego centrum handlowego w regionie zamieni się w ogromną profesjonalną kuchnię. Między 11.00 a 16.00 na specjalnie przygotowanej scenie wszyscy odwiedzający Zielone Arkady będą mogli obejrzeć pokazy przyrządzania potraw z produktów, które zwyciężyły w plebiscycie "Gazety Pomorskiej" na najlepsze spożywcze marki regionalne.

W akcji zobaczymy takie osobistości jak: Krzysztof Bielawski – szef kuchni Restauracji Meluzyna, Marcin Szukaj z Restauracji Kuchnia oraz Bulwar Bistro, Rafał Godziemski – właściciel Memo Restaurant & Wine, blogerka kulinarna Agata Jędraszczak, Sebastian Ferenc – szef kuchni w Hotelu City oraz Józef Sadkiewicz – ekspert w branży zbożowo-młynarsko-piekarskiej i kulinarnej, prezes i współwłaściciel Instytutu Sadkiewicza.

Nacieszyć tego dnia będzie można nie tylko oczy, ale i kubki smakowe, bowiem wszystkie potrawy przygotowane przez mistrzów kulinarnych zostaną rozdane do degustacji. Jak przystało na wydarzenie organizowane przez Zielone Arkady nie zabraknie również atrakcji dla najmłodszych – na placu powstanie strefa dla dzieci, w której odbywać się będą konkursy i zabawy, w tym warsztaty z dekorowania pierników. Gospodarzem pokazów kulinarnych będzie Radosław Fonferek.

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Finał w Urzędzie Marszałkowskim w Toruniu [zdjęcia]

Celem plebiscytu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza” organizowanego przez Gazetę Pomorską jest wyróżnienie artykułów spożywczych, które ze względu na swoją jakość oraz popularność wśród konsumentów reprezentują wzór godny do polecenia i naśladowania. W tegorocznej edycji kandydaci do tytułu „Supersmak Gazety Pomorskiej 2017” rywalizowali w siedmiu kategoriach: Mięso i wędliny, Pieczywo i cukiernictwo, Nabiał, Przetwórstwo, Produkcja spożywcza, Woda oraz Artykuły ekologiczne. Produkty oceniało jury złożone ze znanych szefów kuchni, blogerów kulinarnych i ekspertów żywieniowych. W każdej z kategorii wybrali oni jednego zwycięzcę. Równolegle czytelnicy Gazety Pomorskiej przez cały październik głosowali sms-owo i przez internet na swoje ulubione produkty. Laureaci tego głosowania otrzymają tytuł „Supersmak 2017 wg czytelników Gazety Pomorskiej”. Oficjalne ogłoszenie wyników plebiscytu nastąpi 24 listopada na łamach Gazety oraz na portalu pomorska.pl.

Wielki Finał plebiscytu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza” odbędzie się 18 listopada na placu eventowym w Zielonych Arkadach w godzinach 11.00-16.00.

Zobaczcie widea z obrad kapituły...

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategoria: Mięsa i przetwory mięsne [wideo]

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategorie: Pieczywo i Cukiernictwo, Nabiał, Ekologia

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017. Kategorie: Produkcja spożywcza, Napoje i woda

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Co dalej z limitami płatności gotówką?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska