W naszym plebiscycie już rywalizują m.in. Spółdzielnia Mleczarska w Lisewie, która zgłosiła „Ser lisewski”, Kujawska Spółdzielnia Mleczarska we Włocławku (Twaróg klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej), Spiżarnia Hrabiny Potulickiej w Ślesinie („Ser hrabiny”), spółka Skolej Robert Skrzypek Paweł Skrzypek („Olej z ostropestu”).
Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2018. Firmo, zawalcz o tytuł "Supersmak Gazety Pomorskiej" [zasady]
Firmy z terenu ukazywania się „Gazety Pomorskiej” mogą zgłaszać swoje propozycje w następujących kategoriach: „Mięso i wędliny”, „Pieczywo i cukiernictwo”, „Nabiał”, „Przetwórstwo”, „Produkcja spożywcza” i „Woda, napoje, soki” i „Produkty ekologiczne”.
Każda kategoria zostanie oceniona przez kapitułę, do której zaprosiliśmy znakomitych fachowców - szefów kuchni znanych kujawsko-pomorskich restauracji. Zbiorą się w październiku, w City Hotelu w Bydgoszczy, i z dostarczonych przez przedsiębiorców artykułów wybierze te najlepsze. Z produktów laureatów nasi fachowcy ugotują przepyszne dania na podstawie swoich autorskich przepisów.
Zwycięzców ogłosimy podczas uroczystości, która odbędzie się 16 listopada w Urzędzie Marszałkowskim. Otrzymają oni statuetki i dyplomy. Uzyskanym certyfikatem „Supersmak Gazety Pomorskiej 2018” będą mogli posługiwać się w celach promocyjnych przez okrągły rok.
Tradycyjnie, laureatów wskażą także Czytelnicy i Internauci w głosowaniu za pomocą klików oraz SMS-ów (SMS= 5 pkt-ów; kliknięcie = 1 punkt). Produkty będziemy prezentować w papierowej „Pomorskiej”, w portalu pomorska.pl/strefa-biznesu/ i na Facebooku.
Zgłoszenia przyjmuje i informacji o plebiscycie udziela Grzegorz Zajączkowski - tel. 697 770 279, [email protected].
Znani kucharze gotowali w Zielonych Arkadach - finał plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2017":
