Firmy z terenu ukazywania się „Pomorskiej” mogą przekazywać swoje propozycje w następujących kategoriach: „Mięso i wędliny”, „Pieczywo i cukiernictwo”, „Nabiał”, „Przetwórstwo”, „Produkcja spożywcza” i „Woda, napoje, soki” i „Produkty ekologiczne”. Tradycyjnie wskażemy marki, które cieszą się znakomitą jakością i opinią.
A to nowość w XI edycji plebiscytu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza”: jeżeli przedsiębiorstwa brały kiedyś udział w naszej rywalizacji i wygrały - mają szansę na kolejne zwycięstwo. Nie ma bowiem żadnych przeszkód, by zgłosiły już wyróżniony artykuł. Warto go przecież pokazać ponownie!
Każda kategoria zostanie oceniona przez kapitułę, do której zaprosiliśmy znakomitych fachowców - szefów kuchni znanych kujawsko-pomorskich restauracji. Kucharze zbiorą się w październiku, w City Hotelu w Bydgoszczy, i z dostarczonych przez przedsiębiorców artykułów wybierze te najlepsze. Z produktów laureatów nasi fachowcy ugotują przepyszne dania na podstawie swoich autorskich przepisów. (Tutaj jest skład kapituły)
Zwycięzców ogłosimy podczas uroczystości, która odbędzie się 16 listopada w Urzędzie Marszałkowskim w Toruniu. Otrzymają statuetki i dyplomy. Uzyskanym certyfikatem „Supersmak Gazety Pomorskiej 2018” będą mogli posługiwać się w celach promocyjnych przez okrągły rok.
NASZE DOBRE Z KUJAW I POMORZA 2017. FINAŁ W URZĘDZIE MARSZAŁKOWSKIM W TORUNIU
Tradycyjnie, laureatów wskażą także Czytelnicy i Internauci w głosowaniu za pomocą klików oraz SMS-ów (SMS= 5 punktów; kliknięcie = 1 punkt). Produkty będziemy prezentować w papierowej „Pomorskiej”, w portalu pomorska.pl/strefa-biznesu/ i na Facebooku.
Zgłoszenia przyjmuje i informacji o plebiscycie udziela Grzegorz Zajączkowski - tel. 697 770 279, [email protected].
