www.pomorska.pl/bydgoszcz
Więcej informacji z Bydgoszczy na stronie www.pomorska.pl/bydgoszcz
Zagadnienia związane z zapewnieniem odpowiedniej jakości i bezpieczeństwa żywności od kilkunastu lat skupiają uwagę wielu środowisk: konsumentów, producentów żywności, ale i naukowców oraz prawników.
Rozwój nauki daje coraz szerszą wiedzę dotyczącą znaczenia poszczególnych składników surowców spożywczych, zarówno w aspekcie korzystnego oddziaływania na zdrowie, jak i substancji niepożądanych, mogących, przynajmniej u niektórych konsumentów, wywoływać niekorzystne reakcje.
.
Co jesz?
(fot. Fot. (ak))
Podczas seminarium uczestnicy będą mili okazję poznać, między innymi, takie zagadnienia jak:
- etykiety produktów żywnościowych - jak czytać? (znakowanie- dodatki do żywności, deklaracje żywieniowe, hasła promocyjne itp.)
- przekrój norm i wymagań w przemyśle spożywczym.
Uczestnicy będą mieli również możliwość skorzystania z indywidualnych, bezpłatnych konsultacji ze specjalistą.
Saminarium, jest bezpłatne i rozpocznie się o godz. 14.
Aby wziąć w nim udział wystarczy przesłać zgłoszenie on-line.(dostępne na stronie www.wsb.bydgoszcz.pl). Liczba miejsc jest ograniczona a o uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń