
Przepisy na mięso z rosołu
Jak wykorzystać gotowanego kurczaka, który został nam po gotowaniu rosołu? Sprawdź przepisy na kolejnych slajdach!

Pasta kanapkowa na śniadanie
Najprostszym rozwiązaniem jest zrobienie z kurczaka pysznej pasty kanapkowej. Wystarczy do mięsa dodać ugotowane na twardo jajka, odrobinę jogurtu, majonezu lub musztardy (by powstała gęsta pasta), a także sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie zblendować i gotowe!

Pasztet pieczony z kurczaka
Na kanapki idealny będzie także pasztet. Można w nim wykorzystać nie tylko mięso, ale i warzywa z rosołu. Wystarczy wszystko dokładnie zblendować, dodać jajko, bułkę tartą, przyprawy i przełożyć do keksówki. Pasztet powinien się piec około 60-70 min w 180 stopniach.

Uniwersalny farsz do wszystkiego
Mięso z rosołu można wykorzystać do nadziewania różnych rzeczy. Mogą to być pierogi, krokiety, paszteciki, czy kieszonki z ciasta francuskiego. Dzięki użyciu już ugotowanego mięsa takie dania można piec/smażyć/gotować o wiele krócej.