5 z 16

fot. Pawel Lacheta/ Polska Press/ Express Ilustrowany
Zupa grzybowa - może zostać zamrożona, chociaż lepiej, żeby nie była ze śmietaną; podobnie jak barszcz - może być przechowywana do 6 miesięcy;
6 z 16

fot. Janusz WóJtowicz / Polska Press Grupa
08.12.2016 wroclaw
od kuchni art hotel jedzenie gotowanie kuchnia barszcz z uszkami barszcz czerwony uszka z grzybami
janusz wojtowicz / polska press grupa
gazeta wroclawska
7 z 16

fot. Szymon Starnawski
Krokiety - można mrozić zarówno panierowane i już usmażone, jak i surowe bez panierki; przed zamrożeniem warto każdy krokiet obwinąć folią aluminiową, żeby się nie sklejały ze sobą w pojemniku;
8 z 16

fot. Anna Kaczmarz
Pasztet - również nadaje się do zamrożenia; można go wcześniej pokroić i zamrozić w kilku porcjach;