https://pomorska.pl
reklama

Niebo w ustach i na talerzu, czyli "Trendy Chef 2012" [zdjęcia]

(my)
Jean Bos, mistrz kuchni molekularnej podczas pokazu gotowania
Jean Bos, mistrz kuchni molekularnej podczas pokazu gotowania Paweł Skraba
Richard Murray, szef kuchni restauracji Compass Group z Dublina i jego zastępca - Jarosław Fojcik, zwyciężyli I Międzynarodowy Konkurs Kulinarny "Trendy Chef 2012" w bydgoskim hotelu Słoneczny Młyn.

Konkurs kulinardy Trendy Chef 2012 w Bydgoszczy

Zwycięzcy przyrządzili m.in. potrawy z ryby żabnicy i foie gras (otłuszczonych gęsich wątróbek).

- Właściwie każda z ich potraw otrzymała najwyższe oceny za walory smakowe i doskonały wygląd - mówi Rafał Godziemski, szef kuchni Słonecznego Młyna i współorganizator imprezy.

Kolejny konkurs już za rok. Jego współorganizatorem będzie renomowana szkoła Le Cordon Bleu z Londynu.

Wiadomości z Bydgoszczy

Czytaj e-wydanie »

Zaplanuj wolny czas - koncerty, kluby, kino, wystawy, sport

Wybrane dla Ciebie

Raz w miesiącu podsypuję tym zamiolkukasa. W mig wypuszcza nowe liście

Raz w miesiącu podsypuję tym zamiolkukasa. W mig wypuszcza nowe liście

Dodatkowe 2150 złotych dla osób powyżej 75. roku życia. Jak dostać bon senioralny?

Dodatkowe 2150 złotych dla osób powyżej 75. roku życia. Jak dostać bon senioralny?

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska