
Nocna owsianka - idealny sposób na szybkie śniadanie
Owsiankę najlepiej przygotować z płatków zwykłych lub górskich, gdyż są najzdrowsze. Płatki owsiane na surowo są twarde i niezbyt smaczne, dlatego należy je najpierw zagotować. Jednak nie każdy ma czas z rana, by gotować sobie owsiankę. Dlatego nocna owsianka to idealne rozwiązanie dla zabieganych. I to bez gotowania!
Zobacz, jak łatwo i szybko przygotujesz pyszną owsiankę na śniadanie ►

Jak zrobić nocną owsiankę?
Efekt podobny jak po gotowaniu płatków, można otrzymać namaczając płatki owsiane przez kilka godzin w płynie. Wybierz do tego mleko zwykłe lub roślinne, kefir, maślankę, jogurt naturalny albo wodę. Jednak płatki przygotowane na wodzie będą miały mniej smaku.
Zobacz, jak zrobić nocną owsiankę. To tylko jeden krok! ►

Nocna owsianka
Zalej porcję płatków owsianych np. mlekiem i pozostaw w lodówce na kilka godzin (nawet na całą noc) - płatki zmiękną i napęcznieją.
Czytaj dalej ►

Nocna owsianka już gotowa
Rano twoja owsianka jest już gotowa - bez stania przy garnkach! Wyjmij owsiankę z lodówki i zjedz lub zabierz ze sobą do pracy czy do szkoły.
Czytaj dalej ►