MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka...
fot. unsplash.com

Odgrzewanie produktów następnego dniach - tego nie odgrzewaj! Mogą być szkodliwe - tego nie można odgrzewać

Jajka
Po ponownym odgrzewaniu jajka tracą smak i wiele z wartości odżywczych. Mogą uwalniać się z nich groźne dla zdrowia toksyny. Ponadto jajka po ponownej obróbce termicznej są bardzo ciężkostrawne. Toksyczne właściwości nie dotyczą jajek, gdy te są np. tylko składnikiem jakiegoś sosu czy zupy.

Zobacz również

Polacy przez pół meczu toczyli w MŚ elity heroiczny bój z Amerykanami

Polacy przez pół meczu toczyli w MŚ elity heroiczny bój z Amerykanami

Wyjazdowy remis Wisły z GKS. Puławianie dalej walczą o utrzymanie

Wyjazdowy remis Wisły z GKS. Puławianie dalej walczą o utrzymanie

Polecamy

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem

Interesujesz się Koreą Południową? Ten polski festiwal cię zachwyci

Interesujesz się Koreą Południową? Ten polski festiwal cię zachwyci

Dramat we Włocławku! 3-latka włożyła rączkę do włączonej maszynki do mielenia mięsa

Dramat we Włocławku! 3-latka włożyła rączkę do włączonej maszynki do mielenia mięsa