
Oferty cateringowe cieszą się coraz większą popularnością. Menu świąteczne znajdziemy na stronach internetowych restauracji czy na ich profilach w mediach społecznościowych, no i... w artykule Strefy Biznesu.

I tak np. w "Pychocie" w Niewieścinie deska wigilijna na osiem osób kosztuje 630 zł i 765 zł na 12 osób. Znajdą się na niej m.in. pierogi z kapustą, karp smażony, paszteciki z kapustą i grzybami, ryba po grecku, kapusta zasmażana z grzybami, szynka pieczona w sosie musztardowo-miodowym, barszcz czerwony.

"Stary Tartak" w Złotnikach Kujawskich proponuje np.: barszcz wigilijny na zakwasie (9 zł/250 ml), czarninę z kluchami ziemniaczanymi (17 zł/ 250 ml), zupę rybną (17 zł/ 250 ml), żur kujawski (14 zł/250 ml), paszteciki (9 zł/ sztuka), pierogi z kapustą i z grzybami (6 zł/ sztuka), karpia smażonego (15 zł/ 100 g), galanciki drobiowe (8 zł/porcja), półmisek ryb w galarecie (95 zł/sztuka).

Brioche Cafe w Bydgoszczy poleca między innymi barszcz czerwony (25 zł/litr), zupę grzybową (35 zł - litr), zupę rybną (40 zł/litr), krem borowikowy (40 zł/litr), bigos staropolski (42 zł/kg), pierogi z kapustą i grzybami (40 zł/kg), kluski śląskie (20 zł/kg), karpia smażonego (19 zł/150 g), dorsza w sosie śmietanowym (20 zł/ 120 g), rybę po grecku (20 zł/ 200 g).