
W świątecznym menu Karczmy "Spichrz" w Toruniu znajdziemy m.in. tatar z pstrąga 100 g/38 zł, pasztet z karpia 500 g/60 zł i roladę ze szczupaka 50 g/22 zł. Wśród dań głównych znajdziemy zrazy wołowe w sosie 200 g/52 zł, kaczkę pieczoną połowa sztuki za 62 zł i różne rodzaje pierogów mrożonych - 10 sztuk za 36 zł. W zestawieniu są też zupy - barszcz czysty - 0,8 l/36 zł i borowikowa z kluseczkami 0,8 l/49 zł.

"Pałac Romantyczny" w Turznie oferuje np.: rybę po grecku 0,5 kg/45 zł, carpaccio z wędzonej gęsi kołudzkiej 4 porcje/150 zł oraz carpaccio z polędwicy wołowej również 4 porcje za 150 zł. Pasztet z gęsi kosztuje 100 zł za kg, a pasztet wegetariański 60 zł za kg. Litr barszczu czerwonego kosztuje 40 zł, flaczki z boczniaka i czernina kujawska są po 55 zł za litr. Wśród dań głównych znajdziemy ryby, gęsinę, wieprzowinę i wołowinę. Pierogi z kapustą i grzybami zamówić można w cenie 80 zł za kg, a nadziewane gęsiną za 130 zł za kg.

Natomiast Portofino we Włocławku poleca m.in.: barszcz czerwony z pasztecikami, pierogi z kapustą i grzybami, smażonego dorsza, surówki, sałatkę jarzynową w szynce, sałatkę śledziową, galantynki z pstrąga, pieczywo czosnkowe własnego wypieku a la pizza, rybę po grecku, sałatkę grecką. Koszt dla jednej osoby to 120 zł.

Pierogarnia „Stary Młyn” poleca różne rodzaje tradycyjnych pierogów w cenie 3,76 zł za sztukę i pierogi z pieca w cenie 7,46 zł za sztukę. 0.9 l barszczu czerwonego kosztuje 21,96 zł, a zupa grzybowa w tej samej pojemności to koszt 32,96 zł. W menu jest też pierś z kaczki 180 g/34,96 zł, dzwonka z karpia na maśle klarowanym 300 g/33,96 zł, tatar z łososia 300 g/44,96 zł i tatar ze śledzia 300 g/29,96 zł.