1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Ogórki małosolne to popularny dodatek szczególnie w sezonie letnim. Ich przyrządzenie to często rodzinna tradycja przekazywana kolejnym pokoleniom.
Niestety, choć przepyszne, nie każdy może włączyć ogórki małosolne do swojej diety. Sprawdziliśmy przy jakich schorzeniach nie powinno się sięgać po takie ogórki. Szczegóły na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Osoby, które leczą się na nadciśnienie ze względu na dużą zawartość soli powinny unikać jedzenia ogórków małosolnych.
3 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kolejna grupa, która nie powinna jeść ogórków małosolnych to alergicy, ze względu na powstającą w procesie fermentacji histamina.
4 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Refluks to kolejne przeciwwskazanie do jedzenia ogórków małosolnych.