1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Jabłka w sezonie jesiennym są jednym z ulubionych owoców Polaków. Jabłka idealnie nadają się jako drugie śniadanie dodatek do owsianki, koktajlu czy składnik ukochanego jabłecznika. Niestety choć z reguły bardzo zdrowe przy niektórych chorobach nie powinny być spożywane. Na kolejnych zdjęciach zobaczcie kiedy unikać jabłek >>>
2 z 8

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Przy niektórych chorobach układu pokarmowego jedzenie jabłek nie będzie wskazane. Między innymi przy chorobie refluksowej.
3 z 8

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Trzeba także uważać z ilością jabłek. Nadmierne spożywanie tych owoców może powodować wzdęcia i biegunkę.
4 z 8

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Nadwrażliwość trzustki to kolejne przeciwwskazanie do jedzenia jabłek.