5 z 11
Szpinak...

Szpinak

Daje piękną zieloną barwę. Do ugotowanego wywaru z posiekanego szpinaku dodajemy ugotowane jajka, a następnie dwie łyżki octu.

6 z 11
Pietruszka, pokrzywa...

Pietruszka, pokrzywa

Podobną, zieloną barwę uzyskamy za pomocą wywaru z pietruszki i pokrzywy.

7 z 11
Czerwona kapusta...

Czerwona kapusta

Błękitną, głęboką barwę lub fioletową uzyskamy dzięki czerwonej kapuście. Pokrojoną kapustę wystarczy zalać wodą i gotować około pół godziny. Następnie dodajemy do wywaru kilka łyżek octu oraz odrobinę soli i wkładamy ugotowane wcześniej jajka.

8 z 11
Jagody, borówki...

Jagody, borówki

Postępujemy podobnie jak z czerwoną kapustą. Uzyskamy barwy od niebieskiego po fiolet.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Groźne wypadki w powiecie lipnowskim. Zdjęcia

Groźne wypadki w powiecie lipnowskim. Zdjęcia

Policjanci zlikwidowali fabrykę narkotyków pod Bydgoszczą! 25-latek wpadł na kontroli

Policjanci zlikwidowali fabrykę narkotyków pod Bydgoszczą! 25-latek wpadł na kontroli

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia

Zobacz również

Festiwal Architektury w Koronowie pełen wydarzeń. Odsłonięto m. in. mural

Festiwal Architektury w Koronowie pełen wydarzeń. Odsłonięto m. in. mural

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia

Ta grupa emerytów wypadła teraz z programu emerytur bez podatku. Mamy wyliczenia