9 z 13
Czosnku nie obieramy, łupiny też dają kolor i smak. Układamy...
fot. Agnieszka Romanowicz

Czosnku nie obieramy, łupiny też dają kolor i smak. Układamy ogórki warstwami, przełożonymi porcją dodatków.

10 z 13
Zalewamy ogórki wodą z solą - na litr wody dodajemy dużą...
fot. Agnieszka Romanowicz

Zalewamy ogórki wodą z solą - na litr wody dodajemy dużą łyżkę soli. Sól musi być kamienna, żeby ogórki się nie pieniły.

11 z 13
Zalewamy ogórki wrzątkiem, bo przyspiesza proces kiszenia.
fot. Agnieszka Romanowicz

Zalewamy ogórki wrzątkiem, bo przyspiesza proces kiszenia.

12 z 13
Ogórki będą małosolne już następnego dnia. Każdego kolejnego...
fot. Agnieszka Romanowicz

Ogórki będą małosolne już następnego dnia. Każdego kolejnego ich smak i zapach staną się coraz mocniejsze. Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Przybywa medalistów. Odznaczenie otrzymała m. in. 100-letnia pani Michalina z Zalesia

Przybywa medalistów. Odznaczenie otrzymała m. in. 100-letnia pani Michalina z Zalesia

Takie kary dostaniemy jeśli nie złożymy zeznania podatkowego w terminie

Takie kary dostaniemy jeśli nie złożymy zeznania podatkowego w terminie

Fryzjer z  Ciechocinka dołącza do elity stylistów Eurowizji. Spełnienie marzeń

Fryzjer z Ciechocinka dołącza do elity stylistów Eurowizji. Spełnienie marzeń

Zobacz również

Jacek Stachursky świętował 30-lecie kariery w Brześciu Kujawskim. Zdjęcia i wideo

Jacek Stachursky świętował 30-lecie kariery w Brześciu Kujawskim. Zdjęcia i wideo

Takie kary dostaniemy jeśli nie złożymy zeznania podatkowego w terminie

Takie kary dostaniemy jeśli nie złożymy zeznania podatkowego w terminie