9 z 13
Czosnku nie obieramy, łupiny też dają kolor i smak. Układamy...
fot. Agnieszka Romanowicz

Czosnku nie obieramy, łupiny też dają kolor i smak. Układamy ogórki warstwami, przełożonymi porcją dodatków.

10 z 13
Zalewamy ogórki wodą z solą - na litr wody dodajemy dużą...
fot. Agnieszka Romanowicz

Zalewamy ogórki wodą z solą - na litr wody dodajemy dużą łyżkę soli. Sól musi być kamienna, żeby ogórki się nie pieniły.

11 z 13
Zalewamy ogórki wrzątkiem, bo przyspiesza proces kiszenia.
fot. Agnieszka Romanowicz

Zalewamy ogórki wrzątkiem, bo przyspiesza proces kiszenia.

12 z 13
Ogórki będą małosolne już następnego dnia. Każdego kolejnego...
fot. Agnieszka Romanowicz

Ogórki będą małosolne już następnego dnia. Każdego kolejnego ich smak i zapach staną się coraz mocniejsze. Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Koncerty gwiazd przyciągnęły tłumy na Dni Wąbrzeźna 2025! Wystąpili Dyduła i Kowalska

Koncerty gwiazd przyciągnęły tłumy na Dni Wąbrzeźna 2025! Wystąpili Dyduła i Kowalska

Koncert Fajansowe Sny w ramach Święta Kujawsko-Pomorskiego we Włocławku. Oto zdjęcia

Koncert Fajansowe Sny w ramach Święta Kujawsko-Pomorskiego we Włocławku. Oto zdjęcia

Finał igrzysk dzieci w minisiatkówce dziewcząt w Grudziądzu. Wyniki

Finał igrzysk dzieci w minisiatkówce dziewcząt w Grudziądzu. Wyniki

Zobacz również

Nieszawa wspominała wybitnego oficera marynarki Heliodora Laskowskiego

Nieszawa wspominała wybitnego oficera marynarki Heliodora Laskowskiego

Koncerty gwiazd przyciągnęły tłumy na Dni Wąbrzeźna 2025! Wystąpili Dyduła i Kowalska

Koncerty gwiazd przyciągnęły tłumy na Dni Wąbrzeźna 2025! Wystąpili Dyduła i Kowalska