Oto pomysły na szybkie przekąski, które zapewnią uczucie sytości. To warto podjadać w ciągu dnia
JAJKA GOTOWANE
Jaja są źródłem wysokiej jakości białka. Jedno duże jajo dostarcza sześciu gramów tego ważnego makroelementu, w tym wszystkich 9 niezbędnych aminokwasów. Prawie połowa białka jaja oraz większość zawartych w nim witamin i minerałów - w tym te niezbędne do wspierania naszego mózgu i ciała - znajduje się w żółtku. Szeroko zakrojone badania wykazały, że jajka nie zwiększają ryzyka chorób serca.
Jajka gotowane w dowolny sposób są fantastycznym dodatkiem do przekąsek a ugotowane na twardo z wyprzedzeniem pozwala mieć pożywną opcję przekąski "chwyć i wyjdź", gdy czas jest napięty. Spróbuj zjeść jajko na twardo z hummusem lub guacamole albo posyp je mieszanką przypraw. Oczywiście możesz również zjeść jajko z odrobiną soli i pieprzu i połączyć je z pełnoziarnistymi krakersami, owocami, warzywami i/lub orzechami.