9 z 11
Łączymy ze sobą suche składniki, dodajemy mokre i mieszamy....
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Łączymy ze sobą suche składniki, dodajemy mokre i mieszamy. Wyrabiamy ciasto, żeby było gładkie. Przekładamy do foremki keksówki posmarowanej tłuszczem i obsypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 190 stopni i pieczemy przez godzinę. Bez obaw, ta wersja ciasta chlebowego z założenia jest dość kleista, rzadka przed upieczeniem.

10 z 11
Dobrze jest sprawdzić patyczkiem, czy środek jest gotowy, a...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Dobrze jest sprawdzić patyczkiem, czy środek jest gotowy, a tym samym nasz chleb bez drożdży upieczony. Świadczył o tym będzie wyjęty po wbiciu w ciasto suchy patyczek.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Kolejny fenomenalny mecz GKM Grudziądz. Zwycięstwo i fotel lidera PGE Ekstraligi!

Kolejny fenomenalny mecz GKM Grudziądz. Zwycięstwo i fotel lidera PGE Ekstraligi!

Polecamy

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Zobaczcie jak one tańczą! Mistrzostwa Polski Mażoretek trwają w Chełmnie

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia

Taniec i śpiew! Wesoło było na XII Koncercie Muzyki Filmowej w Grudziądzu. Zdjęcia