1 z 20
Przewijaj galerię w dół

fot. Lucyna Talaśka-Klich
Agnieszka i Mirosław Pietrzakowie, którzy prowadzą rodzinne gospodarstwo w Parlinie (gm. Pruszcz, pow. świecki) idą pod prąd i mają nadzieję, że nie będą żałowali swoich decyzji. Bo zainwestowali w rozwój produkcji trzody chlewnej.
Prowadzą produkcję trzody chlewnej w cyklu zamkniętym. Jeszcze na początku tego roku mieli zaledwie od czterech do sześciu macior, bo modernizowali gospodarstwo. - Teraz są już 22 maciory – dodaje gospodarz.
Państwo Pietrzakowie na 70-ciu hektarach leżących w trzech gminach (Pruszcz, Bukowiec i Świecie) uprawiają głównie: rzepak, pszenicę, ziemniaki, buraki cukrowe, gorczycę, żyto, pszenżyto i groch. Realizują programy
2 z 20
![Państwo Pietrzakowie z Parlina inwestują w trzodę chlewną. Tak prezentuje się ich gospodarstwo [zdjęcia]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/98/40/632300bda5cd6_o_xlarge.jpg)
3 z 20
![Państwo Pietrzakowie z Parlina inwestują w trzodę chlewną. Tak prezentuje się ich gospodarstwo [zdjęcia]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/f1/44/632300d74fe7e_o_xlarge.jpg)
4 z 20
![Państwo Pietrzakowie z Parlina inwestują w trzodę chlewną. Tak prezentuje się ich gospodarstwo [zdjęcia]](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/0d/4b/632300ec6ac6e_o_xlarge.jpg)