https://pomorska.pl
reklama

Państwo Pietrzakowie z Parlina inwestują w trzodę chlewną. Tak prezentuje się ich gospodarstwo [zdjęcia]

Lucyna Talaśka-Klich
Agnieszka i Mirosław Pietrzakowie, którzy prowadzą rodzinne gospodarstwo w Parlinie (gm. Pruszcz, pow. świecki) idą pod prąd i mają nadzieję, że nie będą żałowali swoich decyzji. Bo zainwestowali w rozwój produkcji trzody chlewnej.Prowadzą produkcję trzody chlewnej w cyklu zamkniętym. Jeszcze na początku tego roku mieli zaledwie od czterech do sześciu macior, bo modernizowali gospodarstwo.  - Teraz są już 22 maciory – dodaje gospodarz. Państwo Pietrzakowie na 70-ciu hektarach leżących w trzech gminach (Pruszcz, Bukowiec i Świecie) uprawiają głównie: rzepak, pszenicę, ziemniaki, buraki cukrowe, gorczycę, żyto, pszenżyto i groch. Realizują programy
Agnieszka i Mirosław Pietrzakowie, którzy prowadzą rodzinne gospodarstwo w Parlinie (gm. Pruszcz, pow. świecki) idą pod prąd i mają nadzieję, że nie będą żałowali swoich decyzji. Bo zainwestowali w rozwój produkcji trzody chlewnej.Prowadzą produkcję trzody chlewnej w cyklu zamkniętym. Jeszcze na początku tego roku mieli zaledwie od czterech do sześciu macior, bo modernizowali gospodarstwo. - Teraz są już 22 maciory – dodaje gospodarz. Państwo Pietrzakowie na 70-ciu hektarach leżących w trzech gminach (Pruszcz, Bukowiec i Świecie) uprawiają głównie: rzepak, pszenicę, ziemniaki, buraki cukrowe, gorczycę, żyto, pszenżyto i groch. Realizują programy Lucyna Talaśka-Klich
Agnieszka i Mirosław Pietrzakowie, którzy prowadzą rodzinne gospodarstwo w Parlinie (gm. Pruszcz, pow. świecki) idą pod prąd i mają nadzieję, że nie będą żałowali swoich decyzji. Bo zainwestowali w rozwój produkcji trzody chlewnej.

Prowadzą produkcję trzody chlewnej w cyklu zamkniętym. Jeszcze na początku tego roku mieli zaledwie od czterech do sześciu macior, bo modernizowali gospodarstwo. - Teraz są już 22 maciory – dodaje gospodarz.

Państwo Pietrzakowie na 70-ciu hektarach leżących w trzech gminach (Pruszcz, Bukowiec i Świecie) uprawiają głównie: rzepak, pszenicę, ziemniaki, buraki cukrowe, gorczycę, żyto, pszenżyto i groch. Realizują programy rolno-środowiskowe.

Więcej o ich gospodarstwie – 21 września na łamach Kujawsko-Pomorskiej Strefy Agro.

Rolnictwo

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera

Wybrane dla Ciebie

Kontrola sanepidu w bydgoskim barze z kebabem po niepokojącej informacji od klientki

Kontrola sanepidu w bydgoskim barze z kebabem po niepokojącej informacji od klientki

Raz w miesiącu podsypuję tym zamiolkukasa. W mig wypuszcza nowe liście

Raz w miesiącu podsypuję tym zamiolkukasa. W mig wypuszcza nowe liście

Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska