5 z 11
Ubijamy białka - mikserem, trzepaczką ręczną lub blenderem z...
fot. KR

Piana z białek

Ubijamy białka - mikserem, trzepaczką ręczną lub blenderem z końcówką do ubijania. Dodajemy pianę do ciasta.

6 z 11
Gotowe ciasto piernikowe wylewamy na formę do pieczenia....
fot. KR

W czym upiec ciasto?

Gotowe ciasto piernikowe wylewamy na formę do pieczenia. Jeśli jest metalowa to wykładamy ją papierem do pieczenia. W silikonowych foremkach nie ma takiej potrzeby.

7 z 11
Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni...
fot. KR

Pieczenie piernika

Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza.

8 z 11
Po upieczeniu piernika, studzimy go i kroimy na dwa placki.
fot. KR

Krojenie piernika

Po upieczeniu piernika, studzimy go i kroimy na dwa placki.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Zobacz również

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria