5 z 11
Ubijamy białka - mikserem, trzepaczką ręczną lub blenderem z...
fot. KR

Piana z białek

Ubijamy białka - mikserem, trzepaczką ręczną lub blenderem z końcówką do ubijania. Dodajemy pianę do ciasta.

6 z 11
Gotowe ciasto piernikowe wylewamy na formę do pieczenia....
fot. KR

W czym upiec ciasto?

Gotowe ciasto piernikowe wylewamy na formę do pieczenia. Jeśli jest metalowa to wykładamy ją papierem do pieczenia. W silikonowych foremkach nie ma takiej potrzeby.

7 z 11
Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni...
fot. KR

Pieczenie piernika

Pieczemy 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni Celsjusza.

8 z 11
Po upieczeniu piernika, studzimy go i kroimy na dwa placki.
fot. KR

Krojenie piernika

Po upieczeniu piernika, studzimy go i kroimy na dwa placki.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Tak wyglądał wiosenny piknik "Ekodzień z pomysłem"  przy Galerii Grudziądzkiej

Tak wyglądał wiosenny piknik "Ekodzień z pomysłem" przy Galerii Grudziądzkiej

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

W Grudziądzu dzieci wystartowały w drugim biegu Klubu Małego Biegacza

Zobacz również

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Auto zatrzymało się do góry kołami! Groźnie wyglądający wypadek niedaleko Grudziądza

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki

Jury konkursu: Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów doceniło swojskie smaki