Pigwa jest często używana do produkcji dżemów, konfitury, przecierów i musów, które mogą być później wykorzystywane do smarowania pieczywa, naleśników czy dodawane do jogurtów.
Możemy z niej również przygotować likier bądź nalewkę. Pigwa jest składnikiem pysznych kompotów, najczęściej jednak przerabiana jest na sok, który później może być dodatkiem do herbatki dodającej nam odporności.
Takie są skutki jedzenia pigwy - tak wpływa na nasz organizm.
Pigwa do ciast? Sprawdzi się i tutaj, jednak wcześniej obrobiona, na przykład w postaci konfitury bądź smażona w cukrze.
Jedzenie pigwy, odpowiednio przerobionej, może korzystnie wpłynąć na kondycję naszego organizmu. Pamiętaj, że zanim wykorzystasz pigwę w jakikolwiek sposób, warto się upewnić, czy jest ona odpowiednio dojrzała, aby wydobyć najlepszy jej smak i konsystencję. Szczegóły w poniższej galerii.
