Pigwa jest często używana do produkcji dżemów, konfitury, przecierów i musów, które mogą być później wykorzystywane do smarowania pieczywa, naleśników czy dodawane do jogurtów.
Możemy z niej również przygotować likier bądź nalewkę. Pigwa jest składnikiem pysznych kompotów, najczęściej jednak przerabiana jest na sok, który później może być dodatkiem do herbatki dodającej nam odporności.
Takie są skutki jedzenia pigwy - tak wpływa na nasz organizm.
Pigwa do ciast? Sprawdzi się i tutaj, jednak wcześniej obrobiona, na przykład w postaci konfitury bądź smażona w cukrze.
Jedzenie pigwy, odpowiednio przerobionej, może korzystnie wpłynąć na kondycję naszego organizmu. Pamiętaj, że zanim wykorzystasz pigwę w jakikolwiek sposób, warto się upewnić, czy jest ona odpowiednio dojrzała, aby wydobyć najlepszy jej smak i konsystencję. Szczegóły w poniższej galerii.
Co to jest zapalenie gardła i migdałków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie
- Dramat Roksany: przyleciała do teściowej WYNAJĘTYM helikopterem! Oszczędza na własny?
- Pazura wziął kolejny ślub poza granicami Polski. Nikt się tego po nim nie spodziewał
- Michał Szpak w prześwitującej spódnicy. Te widoki trudno zapomnieć