1 z 13
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay
Wiele osób nie wyobraża sobie kotleta schabowego bez panierki z bułki tartej. Jednak warto sięgnąć po inne produkty - zdrowe panierki mają mniej kalorii i są bardziej wartościowe. Sprawdź nasze pomysły.
2 z 13

fot. pixabay
Tradycyjna panierka do kotletów to:
mąka,
rozkłócone jajko,
bułka tarta.
Co ciekawe, dla kaloryczności dania nie ma znaczenia, czy używamy gotowej mielonej bułki tartej czy samodzielnie ścieramy pieczywo.
3 z 13

fot. pixabay
PŁATKI KUKURYDZIANE
Płatki kukurydziane pasują jako panierka zamiast bułki tartej do mięsa wieprzowego, drobiowego i ryb. Nie muszą być drobno zmielone ale przed użyciem warto je pokruszyć np. używając wałka do ciasta.
4 z 13

fot. pixabay
PARMEZAN
Zamiast bułki tartej, można wybrać także ser parmezan.