Pieczywo to powstaje bez dodatku drożdży, na naturalnym zakwasie żytnim. - Produkt ma wyjątkowe walory odżywcze i zdrowotne, zawdzięcza to działaniu żywych bakterii mlekowych w kwasie. Ciasto przygotowywane jest z ogromną dbałością o stworzenie idealnych warunków dla przebiegu naturalnej fermentacji mąki, pieczywo zyskuje na smaku, zapachu oraz trwałości - zachwalała swój produkt w zgłoszeniu do plebiscytu firma.
Sprawdź: Ranking SMS "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2011"
Naturalna fermentacja sprawia, że następuje eliminacja licznych związków o działaniu rakotwórczym, następuje również stymulacja systemu odpornościowego człowieka.
Naturalny zakwas chlebowy oraz brak drożdży mają lecznicze działanie w wielu przewlekłych schorzeniach żołądka, stanach zapalnych jelita grubego. Zalecany jest też w chorobach wątroby, nerek, trzustki, wpływa korzystnie na przyswajanie wapnia i żelaza.
Przeczytaj też: Nasze Dobre 2011. Krajanka też walczy
O głosowaniu W plebiscycie „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza. Znak jakości Gazety Pomorskiej 2011” - piekarnia gniewkowska ma numer 9 (sms na 71466). Szczegóły głosowania i lista ponad 40 firm walczących o tytuł „Naszego Dobrego 2011”, znajdą Państwo w kolumnie po lewej stronie.
W rankingu sms-owym w kategorii artykuły spożywcze prowadzi obecnie Piekarnia Cukiernia Stan-Mar Czarże. Głosowanie stale trwa!
Więcej artykułów plebiscytowych znajdziesz tutaj...
Kapituła wybierze już wkrótce trzech zwycięzców - po jednym z każdej kategorii. Uwaga, może również przyznać dodatkowe wyróżnienia.
Zwycięzcom i wyróżnionym przez rok będzie przysługiwało prawo do posługiwania się logo „Nasze Dobre 2011”. Zaprezentujemy ich też na łamach „Pomorskiej” i na stronie www.strefabiznesu.pomorska.pl.
