www.pomorska.pl/chojnice
Więcej informacji z Chojnic znajdziesz na stronie www.pomorska.pl/chojnice
Jest prawie pewne, że źródłem ognia był trociniak, którym było ogrzewane pomieszczenie. - Suszarnia znajdowała się w kontenerze izotermicznym. Ogień strawił drewnianą podłogę, stopił aluminiową blachę i przedostał się na zewnątrz, gdzie w pobliżu były składowane kolejowe podkłady. Straty wyniosły w sumie ok. 5 tys. zł.
Przeczytaj również: Pożar przy ul. Pomorskiej w Bydgoszczy. Dwie osoby nie żyją [szczegóły, zdjęcia]
W pomieszczeniu było dużo dymu z topiącego się tłuszczu mięsa składowanego na regałach (stopki, uszka), i była w nim wysoka temperatura. Kamerę termowizyjną mamy od dwóch tygodni, użyliśmy jej po raz pierwszy - mówi Andrzej Kuchenbecker, komendant czerskiej OSP. - Dzięki niej w zadymionym pomieszczeniu szybko ustaliliśmy najbardziej newralgiczne miejsce pożaru.
Przeczytaj również: Pożar w Chmielnikach, doszczętnie spłonęło 21 samochodów [zobacz zdjęcia internautów]
Spaliło się około 200 kg mięsa, a powierzchnia pożaru wynosiła kilka metrów. Druhom pożar udało się szybko opanować i ugasić.
Udostępnij