1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Biała kiełbasa to tradycyjna potrawa na śniadanie...
fot. Agnieszka Romanowicz

Biała kiełbasa to tradycyjna potrawa na śniadanie wielkanocne.

2 z 13
Połowa mięsa to ścinki tłuszczu z łopatki i szynki, połowa...
fot. Agnieszka Romanowicz

Połowa mięsa to ścinki tłuszczu z łopatki i szynki, połowa to golonka bez tłuszczu.

3 z 13
- Golonka jest najlepsza do produkcji kiełbas, bo ma kleiste...
fot. Agnieszka Romanowicz

- Golonka jest najlepsza do produkcji kiełbas, bo ma kleiste mięso. Dzięki niej kiełbasa się nie rozpada - mówi Jacek Gardzisz.

4 z 13
- Mięso przed mieleniem powinno mieć maksymalnie 5 stopni...
fot. Agnieszka Romanowicz

- Mięso przed mieleniem powinno mieć maksymalnie 5 stopni Celsjusza, bo podczas mielenia rozgrzewa się i gorzej mieli. Golonkę trzeba najpierw mielić na dużych oczkach, tłuszcz na średnich - podpowiada pan Jacek. Do maszynki należy też dodać czosnek, dużo czosnku. Na zdjęciu jest szary.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Tyle zostanie na koncie z Czternastej Emerytury. Świadczenie nie tylko dla seniorów

Tyle zostanie na koncie z Czternastej Emerytury. Świadczenie nie tylko dla seniorów

Wyniki meczów 25. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [17-18 maja]

Wyniki meczów 25. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [17-18 maja]

Tak zmieniała się Roxie Węgiel rok po roku. Ze skromnej nastolatki w seksbombę!

Tak zmieniała się Roxie Węgiel rok po roku. Ze skromnej nastolatki w seksbombę!

Zobacz również

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Puchar Tymbarku 2025. Wojewódzki finał chłopców w Świeciu. Zdjęcia, wyniki

Wyniki meczów 25. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [17-18 maja]

Wyniki meczów 25. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej. Sezon 2024/25 [17-18 maja]