1 z 13
Przewijaj galerię w dół
Biała kiełbasa to tradycyjna potrawa na śniadanie...
fot. Agnieszka Romanowicz

Biała kiełbasa to tradycyjna potrawa na śniadanie wielkanocne.

2 z 13
Połowa mięsa to ścinki tłuszczu z łopatki i szynki, połowa...
fot. Agnieszka Romanowicz

Połowa mięsa to ścinki tłuszczu z łopatki i szynki, połowa to golonka bez tłuszczu.

3 z 13
- Golonka jest najlepsza do produkcji kiełbas, bo ma kleiste...
fot. Agnieszka Romanowicz

- Golonka jest najlepsza do produkcji kiełbas, bo ma kleiste mięso. Dzięki niej kiełbasa się nie rozpada - mówi Jacek Gardzisz.

4 z 13
- Mięso przed mieleniem powinno mieć maksymalnie 5 stopni...
fot. Agnieszka Romanowicz

- Mięso przed mieleniem powinno mieć maksymalnie 5 stopni Celsjusza, bo podczas mielenia rozgrzewa się i gorzej mieli. Golonkę trzeba najpierw mielić na dużych oczkach, tłuszcz na średnich - podpowiada pan Jacek. Do maszynki należy też dodać czosnek, dużo czosnku. Na zdjęciu jest szary.

Pozostało jeszcze 8 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Finał Dni Inowrocławia. Jest wesołe miasteczko i food trucki. Zobaczcie zdjęcia

Finał Dni Inowrocławia. Jest wesołe miasteczko i food trucki. Zobaczcie zdjęcia

Tak było na ceremonii otwarcia zawodów motorowodnych w Żninie. Mamy zdjęcia

Tak było na ceremonii otwarcia zawodów motorowodnych w Żninie. Mamy zdjęcia

Harleye z całej Europy opanowały Myślęcinek. Zobaczcie zdjęcia z oficjalnego otwarcia

Harleye z całej Europy opanowały Myślęcinek. Zobaczcie zdjęcia z oficjalnego otwarcia

Zobacz również

Finał Dni Inowrocławia. Jest wesołe miasteczko i food trucki. Zobaczcie zdjęcia

Finał Dni Inowrocławia. Jest wesołe miasteczko i food trucki. Zobaczcie zdjęcia

Tak było na ceremonii otwarcia zawodów motorowodnych w Żninie. Mamy zdjęcia

Tak było na ceremonii otwarcia zawodów motorowodnych w Żninie. Mamy zdjęcia