5 z 13
Sól kuchenna, woda (minimum 15 procent objętości mięsa),...
fot. Agnieszka Romanowicz

Sól kuchenna, woda (minimum 15 procent objętości mięsa), pieprz czarny, majeranek do kwadratu - to trzeba dodać do zmielonego mięsa na białą kiełbasę. Wszystko należy dobrze wymieszać.

6 z 13
Do produkcji białej kiełbasy Jacek Gardzisz używa...
fot. Agnieszka Romanowicz

Do produkcji białej kiełbasy Jacek Gardzisz używa naturalnych flaków. - W słonej wodzie mogą się moczyć bardzo długo - zdradza pan Jacek.

7 z 13
Mięso jest wtłaczane do flaka przez maszynkę do mielenia...
fot. Agnieszka Romanowicz

Mięso jest wtłaczane do flaka przez maszynkę do mielenia mięsa.

8 z 13
Pan Jacek zrobił w Grucznie mnóstwo białej kiełbasy.
fot. Agnieszka Romanowicz

Pan Jacek zrobił w Grucznie mnóstwo białej kiełbasy.

Pozostały jeszcze 4 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

W Pturku oficjalnie otwarto przebudowany odcinek drogi wojewódzkiej nr 251

W Pturku oficjalnie otwarto przebudowany odcinek drogi wojewódzkiej nr 251

Zawisza Bydgoszcz w pogoni za drugim miejscem i grą w barażach o awans. Zdjęcia

Zawisza Bydgoszcz w pogoni za drugim miejscem i grą w barażach o awans. Zdjęcia

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Młodzi aktorzy na scenie. Gala przeglądu Grudziądzka Kieszeń Sceniczna

Zobacz również

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Objawy chorej wątroby zobaczysz na skórze. Oto sygnały alarmowe

Zawisza Bydgoszcz w pogoni za drugim miejscem i grą w barażach o awans. Zdjęcia

Zawisza Bydgoszcz w pogoni za drugim miejscem i grą w barażach o awans. Zdjęcia