1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Nie każdy może jeść jajka na miękko. Te schorzenia to wyraźne przeciwwskazanie
Jajko na miękko to najzdrowsza wersja podania jajka. Dzięki formie gotowania są nie tylko lekkostrawne ale i praktycznie bez zbędnych dodanych kalorii.
Mimo wiele właściwości zdrowotnych to nie każdy może sięgać po jajka nawet w tej najzdrowszej wersji. W galerii poniżej zobaczcie, kto powinien unikać jedzenia jajek także tych na miękko.
2 z 8

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Alergia
Głównym przeciwwskazaniem do jedzenia jajek jej alergia na składniki w nim zawarte.
3 z 8

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Brak przeciwwskazań
Poza alergią właściwie nie ma przeciwwskazań do spożywania jajek szczególnie tych na miękko, które są lekkostrawne i polecane przy wielu schorzeniach.
Na jajka powinny uważać niektóre osoby tylko w przypadku drobnych czasowych dolegliwości.
4 z 8

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Problemy z układem pokarmowym
Na jajka także te na miękko powinny uważać osoby z problemami trawiennymi.