
Pyszności na grilla. Zobaczcie najlepsze przepisy
Najlepsze kiełbaski to te szlachetne. Każdą nacinamy głęboko w jodełkę. Wtykamy w nie świeże zioła np. tymianek, oregano, majeranek. Owijamy bekonem lub chudym boczkiem i grillujemy około 5 minut.

Pyszności na grilla. Zobaczcie najlepsze przepisy
A oto nasz przepis na szaszłyki. Na namoczone w zimnej wodzie drewniane patyczki można nabijać wszystko, ale po kolei.
Może to być cukinia, bakłażan, cebula, papryka, kiełbasa, boczek wędzony czy cieniutkie plastry posypanej papryką i solą słoniny. Wszystkie składniki nadziewamy naprzemiennie, tak, aby powstały smakowite i kolorowe szaszłyki.

Pyszności na grilla. Zobaczcie najlepsze przepisy
Rybę należy wypatroszyć, posolić, popieprzyć, a jej wnętrze natrzeć suszonym majerankiem. Następnie smarujemy ją oliwą i owijamy plasterkami boczku.
Grillujemy około 12 minut z każdej strony. Można też upiec ją w folii aluminiowej.

Pyszności na grilla. Zobaczcie najlepsze przepisy
Grillować można także pieczarki. Najpierw należy odkroić nóżki i posiekać. Dodać dużo zielonej pietruszki i czosnku oraz zamrożonego i pokrojonego w wiórki masła.
Posolić, popieprzyć. Na wierzch położyć plasterek kiełbaski. Piec na folii posmarowanej masłem 10 min.