Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja "Do syta" przeszła Kuchenne Rewolucje [OPINIE, ZMIANY

kad
Tym razem Magda Gessler odwiedziła restaurację "Do syta". Teraz lokal nazywa się "Pod Jabłonką".
Tym razem Magda Gessler odwiedziła restaurację "Do syta". Teraz lokal nazywa się "Pod Jabłonką". Archiwum
Restauracja "Do syta" przeszła Kuchenne Rewolucje. Tym razem Magda Gessler odwiedziła przedmieścia Łodzi.

Na przedmieściach Łodzi mieści się rodzinna restauracja. Właścicielem lokalu "Do syta" jest pan Piotr, jednak tak naprawdę rządy sprawuje tam jego ojciec. Pomaga mu synowa.

Mimo szczerych chęci, lokal przynosi straty. Na pomoc wezwano więc Magdę Gessler, która walczyła nie tylko z finansowym dołkiem, ale również pleśnią, iskrzącym jedzeniem i chemią. Kuchenne Rewolucje rozpoczęły się od zmiany nazwy lokalu na "Pod Jabłonką".

Co można znaleźć w menu po zmianach?

  • Zupa pomidorowa - 5 zł
  • Placek po węgiersku - 15 zł
  • Placuszki pod jabłonką 3 szt. - 8 zł
  • Sznycel wiedeński z cielęciny z jajkiem sadzonym podany z ziemniakami - 28 zł
  • Mix grill z( fileta z kurczaka karczku i rumsztyku wołowego) podane z grillowaną cukinią i frytkami - 28 zł
  • Stek wołowy z Rostbefu podany z masełkiem czosnkowym ćwiartkami ziemniaków - 26 zł
  • Rumsztyk wołowy podany z masełkiem czosnkowym i frytkami - 22 zł

Do syta/Pod Jabłonką opinie

Od odwiedzin znanej restauratorki minęło już trochę czasu. Restauracja nadal istnieje i ma się świetnie. Zdjęcia serwowanych potraw wraz z cenami można znaleźć na facebookowym profilu lokalu.

"Wnętrze schludne, czyste wesołe. Zamówiłem flagowy schab M. Gessler. Niby danie banalne ale... Ilość, jakość powala na kolana. Gorąco polecam mięsożercom. Mnie porcja pokonała".

"Smaczne jedzonko. Zupki pyszne a zestawy obiadowe w dobrych cenach i najważniejsze, że są to domowe smaki. Personel bardzo miły i uśmiechnięty. Gorąco polecam".

"I wielkość porcji akurat i przypraw nie żałują. Zupa treściwa, mięso soczyste. Sam lokal też całkiem przyjemny".

"Sama dużo gotuję dla rodziny i byłam ciekawa, jak sobie poradzicie z rostbefem i muszę przyznać, że był dobrze zrobiony. Bez zbędnych udziwnień z masełkiem i ziemniaczkami, pycha".

Odcinek można zobaczyć na player.pl

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska