MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja Marysienka po Kuchennych Rewolucjach. Powstał Zajazd Babski

S, AIP
Tym razem Magdalena Gessler z ekipą wpadła do restauracji Marysienka.
Tym razem Magdalena Gessler z ekipą wpadła do restauracji Marysienka. Sławomir Kowalski
Dziś kolejny odcinek Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magdalena Gessler z ekipą wpadła do restauracji Marysienka.

W Babicach pod Oświęcimiem powstała restauracja "Marysieńka". To dzieło Kasi i Adama, kucharzy z zamiłowania, których marzeniem było otworzenie własnego lokalu.

Oboje są samoukami i bardzo często sięgają po przepisy rodzinne. Dlatego postanowili, że w "Marysieńce" serwować będą tradycyjną, polską kuchnię. Niestety głównym problemem "Marysieńki" są klienci, a raczej ich brak. Choć goście, którzy organizują tam imprezy okolicznościowe chwalą kuchnię, to jednak do lokalu już nie wracają.

Restauracja "Zajazd Babski" zamiast "Marysieńki". Kuchenne rewolucje w Babicach [OPINIE, CENY, MENU]

Jakie są opinie o restauracji "Zajazd Babski"? Czy lokal podoba się gościom?

Wybrane opinie o restauracji "Zajazd Babski" (pisownia oryginalna)
- Szkoda, że nie ma większej skali oceny bo przydała by się :) Restauracja choć w miejscu nie dogodnym cieszy się dużym zainteresowaniem. Jedzenie jest wyśmienite schabowy z kapustą zasmażana z grzybami leśnymi- lepszego nie jadłam nigdzie ( a odwiedziłam wiele restauracji ) placek ziemniaczany z sałatka śledziowa mistrzostwo placek puszysty dobrze doprawiony nie naciągnął oleju rewelacja salatka śledziowa chodź nie przepadam za śledziami ma w sobie to coś....do tego prze miła obsługa pyszna herbatka z soczkiem malinowym babska ręką wyciskanym i mamy raj dla podniebienia. Przyjedziemy jeszcze nie raz !! Pozdrawiam załogę - napisała Pani Edyta.

- Pyszne jedzenie, miła obsługa. Pierwszy raz zjadłam wszystko i jeszcze przed mężem. Domowa atmosfera placki najlepsze jakie jadłam. Sernik palce lizać. Jestem bardzo miło zaskoczona. Polecam i na pewno będziemy zaglądać - to opinia pani Klaudii.

- Świetne miejsce. Obsługa przemiła. Jadłam pierogi z wędzonym karpiem i byłam zachwycona. Pierogi niebo w gębie. Widać, że poziom się utrzymuje. To była moja druga wizyta w tym miejscu i było jeszcze lepiej niż za pierwszym razem.
Pozdrawiam obsługę i właścicieli - pisze pani Agnieszka.

Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii

Źródło:
TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska