Restauracja Pod Jeleniem - Kuchenne Rewolucje
W Chojnowie, poniemieckim miasteczku na Dolnym Śląsku znajduje się restauracja "Niebieski Parasol". Jej właścicielką jest pani Małgosia, która jest jednocześnie dyrektorem ośrodka rehabilitacyjnego dla osób starszych. Początkowo lokal miał być zapleczem kuchennym dla podopiecznych ośrodka, z czasem jednak postanowiono otworzyć go również dla mieszkańców Chojnowa. Niestety goście z zewnątrz niezbyt chętnie tu zaglądają. Pani Małgosia wini za to swój personel, głównie kuchenny. Twierdzi, że kucharki gotują niesmacznie i bez pomysłu. Pracownice o wszystko oskarżają czepialską panią dyrektor. Zła atmosfera wpływa na to, że nikt nie ma tu mobilizacji do lepszej, efektywniejszej pracy. Złoty środek dla skłóconych kobiet może znaleźć tylko Magda Gessler. Będzie gotowanie, będzie rewolucja, ale będzie też… strzelanie.

Dlaczego w restauracji Pod Jeleniem potrzebna była pomoc Magdy Gessler? Jakie efekty dała wizyta Magdy Gessler w restauracji Pod Jeleniem w Chojnowie na Dolnym Śląsku?
Jeśli jesteś fanem Magdy Gessler i Kuchennych rewolucji, zobacz koniecznie:
Pod Jeleniem Chojnów - OPINIE
Restauracja Pod Jeleniem (dawniej Niebieski Parasol w Chojnowie) przetrwała Kuchenne Rewolucje i działa do dziś. Jakie opinie o restauracji Pod Jeleniem po Kuchennych rewolucjach mają goście? Czy lokal trzyma poziom i stosuje się do rad Magdy Gessler?
Prezentujemy wybrane opinie o restauracji, które można znaleźć w internecie (pisownia oryginalna, opinie nie zawsze są zgodne ze stanowiskiem redakcji):
- Zdecydowanie nie polecam tej restauracji. Siedziałam 10 min w oczekiwaniu aż zabiegana pani kelnerka przyniesie menu. Zobaczyłam że jakaś pani odłożyla 2 karty na bar więc wzięłam. Wybrałam potrawę i kolejne 15 min czekałam aż pani podejdzie. Niestety nie do czekałam się i wyszłam. Kelnerka obojętnie przechodziła obok mojego stolika, nie rzucając nawet ze za chwilkę podejdzie lub żeby zaczekać. Jeśli przy sobocie nie wyrabia się jedna to zatrudnijcie druga.. Do tego między kuchnia a kelnerka leciały piękne słowa których aż 'miło' było słuchać - Anna Kamila Magdalena.
- Jak można czekać prawie dwie godziny na obiad??!!!!! Nie polecam tego miejsca - Ania.
- Jedzenie przewspaniałe. Zwłaszcza pierogi że szpinakiem i parówkami. Łyżkę dziegciu muszę tylko dodać za czas oczekiwania (DŁUGO) - Joanna.
- Było przemiło i pysznie... Jedzenie naprawdę wyborne, domowe smaki... Ciasta pyszne do równie pysznej kawusi a obsługa profesjonalna i bardzo miła no i ładna! Gorąco polecam... - Monika.
Nie wszystkie restauracje wytrzymują próbę czasu po wizycie Magdy Gessler. Zobacz:
Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...
Pod Jeleniem Chojnów - MENU, CENY
Co znalazło się w menu restauracji Pod Jeleniem po wizycie Magdy Gessler i ekipy Kuchennych rewolucji? Jakie są ceny w restauracji? Prezentujemy wybrane pozycje z menu Pod Jeleniem wraz z cenami.
Menu restauracji Pod Jeleniem to połączenie kuchni polskiej, śląskiej i niemieckiej. Koronnym daniem restauracji Pod Jeleniem jest rzecz jasna Gulasz z jelenia w cenie 20 zł. Za szwabskie pierożki ze szpinakiem i parówką cielęcą zapłacimy 14 zł a jeśli ktoś skusi się na kluski z boczkiem i żółtym serem, zapłaci 10 zł. Na deser można zamówić kisiel z czerwonych owoców gotowanych na czerwonym winie z dodatkiem bitej śmietany zakrapianej ajerkoniakiem za jedyne 10 zł oraz domowy jabłecznik wg przepisu Magdy Gessler.
Restauracja Pod Jeleniem w menu zawiera także tradycyjne potrawy: pierogi, naleśniki, gołąbki, kotlety z ziemniakami i zestawem surówek. Każdego dnia pojawia się inna propozycja obiadowa za którą zapłacimy 12 zł.
Pod Jeleniem Chojnów online
Jeśli nie mogliście obejrzeć odcinka Kuchennych rewolucji w restauracji Pod Jeleniem w telewizji, zobaczcie go online na player.pl:
Kuchenne rewolucje Pod Jeleniem online
Magda Gessler: Zakupy trzeba robić codziennie, bo inaczej wyrzuca się bardzo dużo jedzenia
Źródło:
TVN