5 z 9
Kurkuma...

Kurkuma

To kolejna przyprawa, która zwiększy prozdrowotne właściwości rosołu. Kurkuma rozgrzewa i zwalcza wolne rodniki. Rosół stanie się nieco bardziej intensywny w smaku.

6 z 9
Jabłko...

Jabłko

Jabłko doskonale podkreśla smak mięsa, dotyczy to zwłaszcza rosołów drobiowych.

7 z 9
Karmel...

Karmel

Dla tych, którzy lubią bardziej na słodko - dobrym pomysłem jest dodanie do rosołu łyżki karmelu. Wywar stanie się słodszy, a dodatkowo będzie miał piękny złocisty kolor.

8 z 9
Mięso wołowo-drobiowe...

Mięso wołowo-drobiowe

Większość z nas przyrządza rosół na bazie mięsa drobiowego - tymczasem tajemnicą wielu szefów kuchni jest dodatek mięsa wołowego. Wtedy rosół staje się bardziej treściwy, a jego smak i aromat zyskuje na intensywności.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

"Makbet" był ostatnim spektaklem festiwalu Grudziądzka Wiosna Teatralna. Mamy zdjęcia

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Tego nie rób przy borówkach, bo szybko zmarnieją i nie będzie owoców

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Zobacz również

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Anwil Włocławek rozbił Śląsk Wrocław i wygrał rundę zasadniczą!

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria

Twarde Pierniki krok bliżej play off! Tak kibicowaliście koszykarzom - Galeria