5 z 9
Kurkuma...

Kurkuma

To kolejna przyprawa, która zwiększy prozdrowotne właściwości rosołu. Kurkuma rozgrzewa i zwalcza wolne rodniki. Rosół stanie się nieco bardziej intensywny w smaku.

6 z 9
Jabłko...

Jabłko

Jabłko doskonale podkreśla smak mięsa, dotyczy to zwłaszcza rosołów drobiowych.

7 z 9
Karmel...

Karmel

Dla tych, którzy lubią bardziej na słodko - dobrym pomysłem jest dodanie do rosołu łyżki karmelu. Wywar stanie się słodszy, a dodatkowo będzie miał piękny złocisty kolor.

8 z 9
Mięso wołowo-drobiowe...

Mięso wołowo-drobiowe

Większość z nas przyrządza rosół na bazie mięsa drobiowego - tymczasem tajemnicą wielu szefów kuchni jest dodatek mięsa wołowego. Wtedy rosół staje się bardziej treściwy, a jego smak i aromat zyskuje na intensywności.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Czternasta emerytura 2025 - tabela wyliczeń netto. Rząd zdradza szczegóły ws. wypłat

Czternasta emerytura 2025 - tabela wyliczeń netto. Rząd zdradza szczegóły ws. wypłat

Medale i opaski ratujące życie. Władze regionu pamiętają o 100- latkach

Medale i opaski ratujące życie. Władze regionu pamiętają o 100- latkach

Tłuchowia Tłuchowo niemal dogoniona. Walka o tytuł mistrza IV ligi KPZPN trwa

Tłuchowia Tłuchowo niemal dogoniona. Walka o tytuł mistrza IV ligi KPZPN trwa

Zobacz również

Zawisza Bydgoszcz wygrał w finale Regionalnego Pucharu Polski. Wda Świecie pokonana

Zawisza Bydgoszcz wygrał w finale Regionalnego Pucharu Polski. Wda Świecie pokonana

80 lat biblioteki w Żninie. Główne wejście otwarte po remoncie schodów. Zdjęcia

80 lat biblioteki w Żninie. Główne wejście otwarte po remoncie schodów. Zdjęcia