Rosół gości na stołach Polaków niezależnie od pory roku. Jest również daniem chętnie serwowanym na różnego rodzaju uroczystościach rodzinnych. Nie ma w tym nic dziwnego, ponieważ zupa jest pyszna, aromatyczna i sycąca. Znane są również właściwości zdrowotne rosołu, działa rozgrzewająco przy przeziębieniu oraz grypie, dostarcza cennych wartości odżywczych, łagodzi bóle gardła i kaszel, poprawia samopoczucie.
Tradycyjny rosół serwowany na polskich stołach przygotowywany jest na bazie mięsa drobiowego (kury, kaczki lub indyka) z dodatkiem warzyw - selera, pora, marchewki, pietruszki, a także cebuli i czosnku. Jednak szefowie kuchni znają sposoby, aby jeszcze bardziej podkręcić smak wywaru.
To warto dodać do rosołu, aby poprawić jego smak
Prezentujemy listę produktów, dzięki którym twój rosół zyska na smaku i aromacie. To warto dodać do rosołu, aby poprawić jego smak - zobacz w galerii:

Chleb z ziarnami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Dopiero po śmierci Grechuty ujawnili, że cierpiał na chorobę psychiczną. Wstrząsające
- Tak wygląda Szostak. Jeszcze niedawno chwaliła się metamorfozą, a teraz? Szok!
- Prawda o majątku rodziny Bachledy-Curuś. Luksusowe hotele to początek listy!
- Przyjaciółka Seweryna oskarża: to przez NIEGO stoczył się na samo dno! Wstrząsające!