https://pomorska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Rzeżucha na Wielkanoc i nie tylko. Podpowiadamy, jak ją wyhodować i wykorzystać

Katarzyna Laszczak
Kiełki rzeżuchy wyglądają bardzo dekoracyjnie. Są ciemnozielone i szybko rosną – w ciągu kilku dni można z nich stworzyć atrakcyjną „murawę”, która ozdobi wielkanocny stół. Wystarczy zaopatrzyć się w 1-2 paczki nasion rzeżuchy, watę, ligninę, waciki itp. oraz naczynie. Rodzaj naczynia zależy głównie od naszej wyobraźni. Możemy wykorzystać płaski talerz, paterę, różne miseczki, spodeczki, czy nawet... skorupki po jajkach.
Kiełki rzeżuchy wyglądają bardzo dekoracyjnie. Są ciemnozielone i szybko rosną – w ciągu kilku dni można z nich stworzyć atrakcyjną „murawę”, która ozdobi wielkanocny stół. Wystarczy zaopatrzyć się w 1-2 paczki nasion rzeżuchy, watę, ligninę, waciki itp. oraz naczynie. Rodzaj naczynia zależy głównie od naszej wyobraźni. Możemy wykorzystać płaski talerz, paterę, różne miseczki, spodeczki, czy nawet... skorupki po jajkach. Pryzmat (123RF)
Rzeżucha ma wiele zalet – jest smaczna i zdrowa, łatwo ją wyhodować i doskonale sprawdza się jako wielkanocna dekoracja.
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska