Pyszne jedzenie, odrobina historii i ciekawe miejsca – czego chcieć więcej? Zobaczcie, co ugotuje Rafał Godziemski w pałacyku Gozdawa.
Z pewnością warto tu spędzić trochę czasu nad pięknym jeziorem Chełmickim. Nie całe trzy kilometry od niego - w Łochocinie - znajduje się pałacyk Gozdawa i to właśnie w nim Rafał Godziemski przygotuje kolejne pyszne danie.
Nasz mistrz kuchni opowie też o historii tego miejsca i przespaceruje się po urokliwym Lipnie.
Sprawdźcie sami!
Dorsz w sosie czosnkowo-chrzanowym
- Filet z dorsza
- Pieprz czarny CYKORIA
- Sól morska CYKORIA
- Oregano CYKORIA
- 3 łyżki oleju
- Sok z cytryny
- Świeża bazylia
- Ząbek czosnku
- Cebula
- Łyżka masła
- Szczypiorek
Sos
- Cremajo czosnek
- Łyżka chrzanu
- Kapary
- Pół jabłka
- Sok z pomarańczy
- Świeże zioła do dekoracji
PARTNERZY odcinka: